Porsche: Ξεκίνησαν οι δοκιμές της ηλεκτρικής Macan

Porsche: Ξεκίνησαν οι δοκιμές της ηλεκτρικής Macan

Η νέα γενιά της Porsche Macan θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό πως η Porsche ετοιμάζει τη νέα και αμιγώς ηλεκτρική γενιά της Macan, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023, παράλληλα με μια αναβαθμισμένη έκδοση του υφιστάμενου μοντέλου με θερμικό μοτέρ. Σήμερα όμως η γερμανική φίρμα δημοσίευσε επίσημες φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων του ηλεκτρικού SUV τα οποία θα καλύψουν 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών παγκοσμίως.

Τα πρωτότυπα βγήκαν από τις εγκαταστάσεις της Porsche στο Weissach όπου δοκιμάστηκαν ενδελεχώς σε πραγματικές συνθήκες αλλά και στον ψηφιακό κόσμο, έτσι ώστε να ταξιδέψουν σε διάφορες χώρες του κόσμου φορτωμένα με εξοπλισμό μετρήσεων.

Όπως αναφέρει η Porsche, το virtual testing που εξομοιώνει την αεροδυναμική και τη θερμοδυναμική έχει εξελιχθεί σε σημαντικό σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας, όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τις πραγματικές δοκιμές εξέλιξης που θα ακολουθήσουν, σε ποικιλία κλιματικών και τοπογραφικών συνθηκών.

Porsche Macan

Παρά το καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του μοντέλου που μοιάζει με εξέλιξη της σημερινής γενιάς και υιοθετεί σιλουέτα που παραπέμπει σε κουπέ-SUV. Στη μάσκα τα λεπτότερα φώτα που θυμίζουν Taycan παραμένουν πάνω στα φουσκωμένα φτερά με το καπό να βρίσκεται χαμηλότερα από αυτά. Στο προφίλ βλέπουμε τονισμένους ώμους που παραπέμπουν σε σπορτσκαρ ενώ η κλίση της οροφής προς τα πίσω είναι αρκετά πιο έντονη. Στην ουρά πιθανότατα θα δούμε ενιαία φώτα LED στα πρότυπα της Taycan και διαχύτη, χωρίς φυσικά να υπάρχουν απολήξεις της εξάτμισης.

Η ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE) και θα έχει μπαταρία τεχνολογίας 800 Volt. Στόχος των μηχανικών της Porsche είναι να προσφέρουν το πιο σπορ μοντέλο στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV με κορυφαίες επιδόσεις, δυνατότητα ταχύτατης φόρτισης και αυτονομία κατάλληλη για καθημερινή χρήση. Η κορυφαία έκδοση Porsche Macan Turbo S, φημολογείται πως θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) με συνδυαστική απόδοση κοντά στους 710 PS, τετρακίνηση με προηγμένο torque vectoring και τετραδιεύθυνση. Αργότερα θα παρουσιαστούν και εκδόσεις με χαμηλότερη ισχύ καλύπτοντας μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche: Ετοιμάζει ηλεκτρική Macan Turbo S με 710 PS

Μια πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές ήταν η ροή του αέρα γύρω από το όχημα καθώς η αεροδυναμική έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αυτονομία, ενώ παράλληλα χρειάζονται ειδικού τύπου εισαγωγές αέρα για διατήρηση της θερμοκρασίας του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης στα βέλτιστα επίπεδα.

Περισσότερα για τη νέα Porsche Macan θα μάθουμε στους επόμενους μήνες, μέχρι την πρεμιέρα της που είναι προγραμματισμένη για το 2023.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube