Porsche Taycan: 20.000 πελάτες έκαναν ήδη προ-κράτηση

Porsche Taycan: 20.000 πελάτες έκαναν ήδη προ-κράτηση

Η Porsche επιβεβαίωσε ότι η Taycan θα παρουσιαστεί επισήμως στο κοινό τον Σεπτέμβριο, επ’ ευκαιρία της ΙΑΑ 2019, στην Φρανκφούρτη. Και ότι 20.000 άνθρωποι έδωσαν ήδη προκαταβολή €2.500 για προ-κράτηση.

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη! Ο κόσμος του αυτοκινήτου γίνεται όπως αυτός των video games. Στα τελευταία, είναι πλέον σύνηθες να αγοράζεις ημιτελή παιχνίδια, στη φάση της εξέλιξης «beta». Αυτό που αποκαλείται ως «εκ των προτέρων πρόσβαση», εφαρμόζει πλέον και η αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικά οι ακριβές φίρμες, που φαίνεται να έχουν χτυπήσει φλέβα χρυσού. Η πιο γνωστή καμπάνια εκκίνησης είναι αυτή του Tesla Model 3: Παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2016, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τρία χρόνια αργότερα.

Στην Porsche, επίσης πήραν το χρόνο τους -με το αζημίωτο- μέχρι να παρουσιάσουν την Taycan. Η τελική έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπως μόλις επιβεβαίωσε η Porsche, η οποία επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να αναφέρει ότι 20.000 άτομα έχουν ήδη υπογράψει την προκαταβολή ύψους € 2.500 για τη γερμανική ηλεκτρική μπερλίνα. 

Porsche Taycan

Όλοι τους, προφανώς, χωρίς να γνωρίζουν το τελικό σχέδιο του αυτοκινήτου, πώς θα είναι η καμπίνα και χωρίς να είναι σε θέση να δοκιμάσουν το αυτοκίνητο. Προς το παρόν, η Porsche απλώς μιλάει για 500 km αυτονομίας, αλλά σύμφωνα με το παλιό πρότυπο NEDC. Όσον αφορά τα άλλα χαρακτηριστικά που έχει δώσει η Porsche στη δημoσιότητα, η Taycan θα φορά δύο κινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) που θα αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 600 PS. Η γερμανική μπερλίνα θα χρειάζεται λιγότερο από 3,5” για το σπριντ των 0-100 km/h και 12” για το αντίστοιχο των 0-200 km/h. 

Αυτές οι 20.000 οψιόν αγοράς προέρχονται από όλο τον κόσμο -και από την Ευρώπη- και αυτό που μπορούμε μπορούμε να στοιχηματίσουμε με ασφάλεια είναι ότι οι περισσότεροι αγοραστές θα είναι Νορβηγοί και θα ακολουθούν οι Γερμανοί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube