Porsche: Τα σχέδια της φίρμας για Panamera και όχι μόνο...

Porsche: Τα σχέδια της φίρμας για Panamera και όχι μόνο...

Μπορεί το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας να κινείται σε αμιγώς ηλεκτρικούς ρυθμούς, η Porsche όμως, δεν θα εγκαταλείψει σύντομα τους θερμικούς κινητήρες με ότι αυτό συνεπάγεται για τα μοντέλα της.

Από τη στιγμή που η Porsche παρουσίασε την Taycan, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν εάν υπάρχει μέλλον για την Panamera ή αλλιώς, κατά πόσον «χωρούν» δυο παρόμοιας φιλοσοφίας μοντέλα στη γκάμα των αυτοκινήτων του Zuffenhausen.

Όπως όλα δείχνουν όμως, οι άνθρωποι της Porsche εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να λανσάρουν και 3η γενιά Panamera. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Oliver Blume, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι τόσο η Panamera όσο και η Taycan μπορούν να συνυπάρξουν στη γκάμα μας. Άλλωστε αναφερόμαστε σε δυο μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών», για να προσθέσει «θα πρέπει βέβαια να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε τυχόν κανιβαλισμό στις πωλήσεις και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διαφοροποίησης».

pana

Η λέξη κλειδί στις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Porsche, είναι η «διαφοροποίηση». Η 3η γενιά Panamera, θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με θερμικά μοτέρ τα οποία φυσικά θα συνεργάζονται με ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας στο πολυτελές Gran Turismo τα καλύτερα στοιχεία από δυο κόσμους (plug-in hybrid) και αν μη τι άλλο, τη διαφοροποίηση που χρειάζεται από την αμιγώς ηλεκτρική Taycan.

Η Porsche, έχει κάνει ξεκάθαρο εδώ και καιρό ότι στόχος της είναι μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το 80% των πωλήσεων της να είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Δεν ανέφερε πουθενά ότι τα αυτοκίνητα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, που σημαίνει ότι μοντέλα όπως η Panamera, η 911 και η Cayenne, θα συνεχίσουν να «δουλεύουν» και με θερμικούς κινητήρες, τουλάχιστον για μια γενιά ακόμα!

Αυτό που εξετάζουν στην παρούσα φάση στο στρατόπεδο της Porsche, είναι πως θα κινηθούν με τη «baby 911», την 718 δηλαδή καθώς και με τη Macan. Το πιο πιθανό, είναι τα δυο αυτά μοντέλα να περάσουν στη νέα εποχή, όντας αμιγώς ηλεκτρικά. Άλλωστε, τα απαραίτητα «εφόδια» υπάρχουν στα ράφια του ομίλου VW και είναι έτοιμα προς χρήση για όποια εταιρεία-μέλος του group τα ζητήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube