Porsche: Νέα 911 GT «για αγνή οδηγική εμπειρία»

Porsche: Νέα 911 GT «για αγνή οδηγική εμπειρία»

Η εταιρεία θέλει να γεφυρώσει το κενό μεταξύ των απλών 911 και των GT3 και GT3 RS.

Μια διαφορετική προσέγγιση θα υιοθετήσει το Weissach για τη νέα έκδοση της 911 που θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο χαρακτήρας της θα είναι εντελώς διαφορετικός από οποιαδήποτε Porsche που έχει μπει στην παραγωγή από το 1999, όταν και παρουσιάστηκε η πρώτη GT3.

Το νέο κουπέ δεν θα είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την άνετη καθημερινή μετακίνηση, όπως οι απλές 911, ούτε τον απόλυτο χρόνο στην πίστα όπως η RS.

Αντίθετα, το set-up του θα είναι τέτοιο ώστε να μεγιστοποιήσει την αίσθηση, την απόκριση και την εμπλοκή του οδηγού. Επίσης, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του χειροκίνητου κιβωτίου στη σειρά GT που το έχει εγκαταλείψει για το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη PDK.

Επίσης θα χρησιμοποιεί το «στενό» αμάξωμα της πισωκίνητης Carrera αντί για το φαρδύτερο των άλλων δύο, δεν θα έχει τα αεροδυναμικά τους βοηθήματα ούτε τόσο φαρδιά ελαστικά με στόχο όχι την απόλυτη πρόσφυση αλλά την οδηγική διασκέδαση και τη φιλική συμπεριφορά ακόμα και στο όριο.

Παρά τη στροφή της εταιρείας στην υπερτροφοδότηση, η GT που θα παρουσιαστεί το 2016 θα παραμείνει ατμοσφαιρική με τον εξακύλινδρο μπόξερ να βασίζεται σε αυτόν της GT3, μένοντας πιστή στη φιλοσοφία της Porsche Motorsport που εξελίσσει τα συγκεκριμένα μοντέλα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube