Porsche 911: Από 2,7 lt οι νέοι κινητήρες τούρμπο

Porsche 911: Από 2,7 lt οι νέοι κινητήρες τούρμπο

Εξωτερικά οι αλλαγές δεν θα είναι ριζικές, αλλά στα μηχανικά μέρη το facelift θα είναι εκτεταμένο.

Με εξαίρεση τις GT3 και GT3 RS που θα παραμείνουν ατμοσφαιρικές, όλες οι άλλες εκδόσεις της ανανεωμένης 911 θα χρησιμοποιούν υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Οι νέοι 6κύλινδροι μπόξερ θα έχουν μικρότερο κυβισμό από πριν. Η βασική Carrera θα «πέσει» από τα 3,4 στα 2,7 lt και θα αποδίδει γύρω στους 400 ίππους, όσους δηλαδή η σημερινή Carrera S.

Η τελευταία θα έχει κυβισμό 3,4, αντί για 3,8, lt και θα είναι σαφώς ισχυρότερη, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες, ενώ οι Turbo και Turbo S θα διατηρήσουν τους κινητήρες των 3.8 lt.

Η παρουσίαση των νέων 911 θα γίνει στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο αλλά η παραγωγή δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τις αρχές του 2016.

Προς το παρόν, η Porsche δεν σχεδιάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στην 911, όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος παραγωγής των 911 Turbo, Carrera 4 και Targa, Dr. Erhard Mossle, που σχολίασε ότι «είναι νωρίς ακόμα» για κάτι τέτοιο.

Αυτό, σύμφωνα με τον Mossle, θα γίνει στην 992 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται εσωτερικά η διάδοχος της 991: «Άσχετα από την ονομασία, δεν θα έχει τόσο μεγάλες διαφορές όσο η 991 με την 997. Οι όποιες αλλαγές θα υπαγορευτούν από τις ανάγκες χρήσης υβριδικών συστημάτων. Εάν οι νόρμες για τις εκπομπές CO2 γίνουν ακόμα πιο αυστηρές, αυτή θα είναι η μόνη λύση

[Πηγή: motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube