Porsche: H νέα 911 GT3 RS και μια υβριδική 911 δοκιμάζονται στο Nürburgring [videos]

Porsche: H νέα 911 GT3 RS και μια υβριδική 911 δοκιμάζονται στο Nürburgring [videos]

Oι δύο νέες προσθήκες στην γκάμα της Porsche 911 πιάστηκαν να γυρνάνε στο Nürburgring και να προετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους αργότερα μέσα στη χρονιά.

Porsche 911 GT3 RS, Porsche 911 Hybrid

Είναι γνωστό ότι η Porsche ανήκει στο κλαμπ των κατασκευαστών που περνάνε κάθε χρόνο ατελείωτες ώρες εξέλιξης στην Πράσινη Κόλαση. Αυτή τη φορά ο φακός απαθανάτισε τη νέα Porsche 911 GT3 RS και μια υβριδική 911 να γυρνάνε σε υψηλούς ρυθμούς στο Nürburgring.

Όπως είναι φυσικό, η σκληροπυρηνική GT3 RS ξεχωρίζει από την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος αλλά και από τον εκκωφαντικό ήχο που παράγει ο 4λιτρος ατμοσφαιρικός flat 6 της. Συγκριτικά με την GT3, ήδη μπορούμε να διακρίνουμε περισσότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως οι αεραγωγοί στο καπό και στους θόλους των τροχών.

Η ισχύς της αναμένεται να ξεπεράσει τα 520 PS ενώ το μοτέρ της θα στροφάρει πάνω από τις 9.000 rpm. Θα έχουμε να κάνουμε δηλαδή με την απόλυτη έκδοση της 911 για την πίστα.

Περνώντας τώρα στην αντίπερα όχθη της γκάμας του γερμανικού σπόρτσκαρ, η Porsche τεστάρει στο Nürburgring και μια υβριδική 911. Το γεγονός ότι πρόκειται για μια 911 με υβριδικό σύστημα μαρτυρά το κίτρινο αυτοκόλλητο στο εμπρός και πίσω παρμπρίζ. Αισθητικά δεν φαίνεται να διαφέρει από την Carrera αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα διαθέτει πινελιές αποκλειστικές για την υβριδική έκδοση.

Η Porsche έχει τονίσει ότι στόχος της ηλεκτρικής υποβοήθησης είναι η περισσότερη ισχύ και όχι τόσο η οικονομία καυσίμου. Η εξηλεκτρισμένη 911 δεν θα είναι plug-in και θα χρησιμοποιεί μπαταρία μικρής χωρητικότητας έτσι ώστε να διατηρήσει το βάρος της σε χαμηλά επίπεδα. Πέρα από αυτά, τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της πρώτης υβριδικής 911 παραμένουν άγνωστα.

Και οι δύο νέες εκδόσεις της 911 αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα μέσα στο 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube