Επίσημο: Νέα Porsche 718 Boxster [video]

Επίσημο: Νέα Porsche 718 Boxster [video]

H Porsche αποκάλυψε και επίσημα τη νέα 718 Boxster που θα ντεμπουτάρει σε μέταλλο τον προσεχή Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης.

Αναγνωρίσιμη ως μοντέλο του Weissach με την πρώτη ματιά, η 718 Boxster διαθέτει πιο «αρρενωπή» μουσούδα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός και νέα εμπρός φανάρια bi-xenon με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED.

Ανασχεδιασμένα είναι και τα πλευρικά μαρσπιέ, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο πλάι και οι λαβές των θυρών. Πίσω, τα φανάρια LED είναι τρισδιάστατα, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η φάσα που πατά η εγγραφή «Porsche», ανάμεσα στα φανάρια, προκειμένου να δώσει οπτικά μεγαλύτερο πλάτος.

Στην καμπίνα, το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το απερχόμενο μοντέλο, αλλά η εικόνα απατηλά σε ξεγελάει καθώς το ταμπλό με του κυκλικούς αερογαγωγούς είναι νέας σχεδίασης, όπως εξάλλου και το τιμόνι, ενώ αναβαθμισμένο είναι και στο σύστημα Porsche Communication Management.

Η βασική 718 Boxster κάτω από το καπό έχει ένα δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ μπόξερ που αποδίδει 300 άλογα και 38,7 kgm. Ο κινητήρας αυτός αλλάζει σημαντικά τα φορολογικά δεδομένα σε κάποιες αγορές, καθώς ο προηγούμενος βασικός κινητήρας ήταν 2,7λιτρος, 6κύλινδρος βέβαια. Παρόλα αυτά το νέο, μικρότερο μοτέρ αποδίδει 35 άλογα και 10,2 kgm περισσότερα από το απερχόμενο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η 718 Boxster είναι η πρώτη Porsche που κινείται από 4κύλινδρο κινητήρα, από την εποχή της 968, της οποίας η παραγωγής διεκόπη το 1995, πάνω από 20 χρόνια πίσω. Την επίβλεψη για την εξέλιξη του νέου μοτέρ είχε ο Wolfgang Hatz, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης, τον οποίον σάρωσε η θύελλα του dieselgate της μητρικής Volkswagen.

Για όσους επιθυμούν κάτι ισχυρότερο, η 718 Boxster S έρχεται να τους ικανοποιήσει, με 2,5λιτρο, επίσης 4κύλινδρο μοτέρ μπόξερ, μέγιστης ισχύος 350 PS και μέγιστης ροπής 42,7 kgm. Αύξηση 35 PS και 5,9 kgm από το αντίστοιχη προηγούμενη Boxster S.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η 718 Boxster εξοπλισμένη με το σασμάν PDK και το Sport Chrono Pack, χρειάζεται για το 0-100 km/h 4,7” σταματά να επιταχύνει στην ευθεία στα 275 km/h. Νούμερα που την καθιστούν 0,9” και 8 km/h ταχύτερη από την απερχόμενη 2,7λιτρη. Τα αντίστοιχα νούμερα για την Boxster S είναι 4,2” και 285 km/h, ούσα πιο γρήγορη από την 6κύλινδρη 3,8λιτρη Cayman GT4 των 380 PS κατά 0,2” στο 0-100 km/h. Στάνταρ, και τα δύο αυτοκίνητα συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητι κιβώτιο.

Παρά τη σημαντική αύξηση της ισχύος και των επιδόσεων, η Porsche λέει ότι η νέα 718 Boxster είναι πιο αποδοτική και δίνει εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης κατά 13% χαμηλότερες από αυτές του απερχόμενου μοντέλου.

Οι νέες  Porsche 718 Boxster και 718 Boxster S είναι ήδη διαθέσιμες και θα μπορούσατε να παραγγείλετε, αν και η ελληνική αντιπροσωπεία δεν μας έχει ακόμη γνωστοποιήσει την τιμή της. Οι πρώτες παραδόσεις πάντως αναμένονται το καλοκαίρι, το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου.

[Πηγή Porsche] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube