Porsche 914: Επιστρέφει με σύγχρονα μηχανικά μέρη!

Porsche 914: Επιστρέφει με σύγχρονα μηχανικά μέρη!

Η εταιρεία Fifteen Eleven Design αναβιώνει την Porsche 914 με τη μορφή restomod.

Η βρετανική εταιρεία Fifteen Eleven Design (θυγατρική της Mellors Elliot Motorsport) παρουσίασε ένα restomod project της Porsche 914 (1969-1976), η οποία αποκτά σύγχρονα μηχανικά μέρη και διακριτικές σχεδιαστικές επεμβάσεις.

Το κεντρομήχανο μοντέλο που εξελίχθηκε από την Porsche σε συνεργασία με την Volkswagen, δεν ήταν ποτέ όσο ποθητό όσο μια 911, όμως τα τελευταία χρόνια η αξία του στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο. Αυτό καθιστά κατάλληλο το timing της Fifteen Eleven Design που έχει σκοπό να προσφέρει περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων κατά παραγγελία.

Το project βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο εξέλιξης όμως η εταιρεία δημοσίευσε τα πρώτα renderings για το πώς θα μοιάζει η μετενσάρκωση της 914. Οι αισθητικές επεμβάσεις σε σχέση με το κλασικό μοντέλο εντοπίζονται στα φουσκωμένα φτερά από ανθρακονήματα, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με LED προβολείς, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και σπλίτερ, τα νέα φώτα LED που είναι πλέον ενσωματωμένα στα φτερά και αντικαθιστούν τα παλιά pop-up φώτα αλογόνου, την εισαγωγή αέρα στο καπό, τους τροχούς Fuchs διαμέτρου 18", τη γυάλινη αφαιρούμενη οροφή και την αεροτομή τύπου ducktail.

Porsche

Οι αισθητικές προσθήκες είναι καλοδεχούμενες όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο κρύβεται κάτω από το αμάξωμα. Ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας είναι ένας εξακύλινδρος boxer 3,4 λίτρων που προέρχεται από την πρώτη γενιά Porsche Cayman S (987). Η απόδοση του φτάνει τους 295 PS και τα 340 Nm, που μεταδίδονται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Από τον κατάλογο της Porsche προέρχονται επίσης η νέα ανάρτηση και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης τα οποία θα εκσυγχρονίσουν περαιτέρω την οδική συμπεριφορά του μοντέλου σε συνδυασμό με την εξαιρετική αναλογία κιλών ανά ίππο που θα αποκτήσει.

Η Fifteen Eleven Design δεν αποκάλυψε την τιμή της Porsche 914 όμως είναι σίγουρο πως θα κοστίζει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε εργοστασιακό παράδειγμα του μοντέλου που διατίθεται στην αγορά. Μένει να δούμε αν ανάλογα υψηλό με την τιμή θα είναι και το ενδιαφέρον των αγοραστών, κάτι που φαντάζει πολύ πιθανό.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube