Ποιος εγκαταλείπει ένα Mitsubishi Evo VIII;

Ποιος εγκαταλείπει ένα Mitsubishi Evo VIII;

Ο ιδιοκτήτης αυτού του Mitsubishi Evo έχει να το πλύνει αρκετά χρόνια...

Οι φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ποθητά μοντέλα με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα τα οποία είναι άδικο να αφήνονται στην τύχη τους. Κάτι τέτοιο ισχύει και για το εικονιζόμενο Mitsubishi Evolution VIII (2003-2005), το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη.

Το μοντέλο βρίσκεται στο Ludlow της Αγγλίας και όπως βλέπετε έχει μείνει παρκαρισμένο σε εξωτερικό χώρο με πολύ υγρασία κάτω από δέντρα. Ενώ το αμάξωμα είναι σε καλή κατάσταση, η βαφή έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα βρομιάς που αποτελείται από χώμα, φύλλα και πρασινάδα. Τα κρύσταλλα έχουν κιτρινίσει, οι κόκκινες δαγκάνες φρένων έχουν χάσει το χρώμα τους, τα ελαστικά είναι για πέταμα, τα τζάμια έχουν θολώσει και οι αράχνες κάνουν πάρτυ στις εισαγωγές αέρα.

Mitsubishi Evo

Ο ιδιοκτήτης του, Dan Williams, δημοσίευσε τις φωτογραφίες σε ένα group στο Facebook ξεκαθαρίζοντας πως δεν σκοπεύει να το πουλήσει. Χωρίς να αποκαλύπτει για ποιο λόγο άφησε το Evo να φτάσει σε αυτή την κατάσταση, δηλώνει πως θα το φτιάξει. Αν κρίνουμε από το κλίμα της Μ.Βρετανίας και το χρόνο που πέρασε εκτός γκαράζ σε ακινησία, είναι πιθανό το αυτοκίνητο να χρειάζεται πολλά περισσότερα από ένα απλό service.

Για τους νεότερους που ίσως δε γνωρίζουν την ιστορία του μοντέλου, το Mitsubishi Lancer Evolution VIII παρουσιάστηκε το 2003 ως η όγδοη εξέλιξη του ιαπωνικού σπορ σεντάν που ήταν και ο μεγάλος αντίπαλος του Subaru Impreza WRX STi. Είχε ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο σε σύγκριση με το Evo VII, φορούσε ζάντες Enkei 17", φρένα της Brembo, αμορτισέρ της Bilstein και δίλιτρο μοτέρ με απόδοση από 280 PS μέχρι 411 PS που έστελνε τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 ή 6 σχέσεων ανάλογα με την έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube