Πληροφορίες για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari

Πληροφορίες για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και σιλουέτα grand tourer.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής από το Maranello αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025, όμως οι πρώτες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν στο διαδίκτυο από σκίτσα που κατέθεσε η εταιρεία για σχετικές πατέντες.

Η ηλεκτρική Ferrari θα είναι είτε διθέσια είτε 2+2, με σιλουέτα που θα παραπέμπει στην 812 Superfast (μακρύ καπό, μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα και κοντοί πρόβολοι). Κυριότεροι ανταγωνιστές της στην αγορά θα είναι η Porsche Taycan και το επερχόμενο Tesla Roadster.

Ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε τροχό θα προσφέρει τετρακίνηση, επιτρέποντας εξελιγμένες δυνατότητες torque vectoring. Η Ferrari έχει ήδη εξελίξει παρόμοια τεχνολογία για την υβριδική SF90 Stradale, η οποία συνδυάζει twin tubo V8 4,0 λίτρων με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.000 PS. Στην επίσημη παρουσίαση της SF90 Stradale, ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri, είχε αναφερθεί στο μοντέλο ως «το πρώτο βήμα σε μια κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει η Ferrari με ακλόνητη συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση.»

ferrari electric

Όπως δήλωσε πέρυσι στο Autocar ο CTO της Ferrari, Michael Leiters, οι προτεραιότητες για το ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι το να κρατηθεί χαμηλά το βάρος και να εξασφαλιστεί μια υψηλή τελική ταχύτητα, ενώ είχε προσθέσει: «Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία δεν έχει ωριμάσει αρκετά. Αν δείτε τις απαιτήσεις των πελατών, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο ήχος. Σήμερα υπάρχει επίσης πρόβλημα με την ηλεκτρική αυτονομία, κάτι που σε ένα σπορ μοντέλο είναι πρόβλημα.»

Πηγή: Taycan EV ForumAutocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube