Πιθανό ένα SUV Ferrari

Πιθανό ένα SUV Ferrari

Η Ferrari ίσως τελικά παρουσιάσει ένα SUV, κόντρα στις αρχές της. Ή πάνω από το πτώμα του προέδρου της, κατά δήλωσή του.

Στις αρχές του 2016 ο πρόεδρος της Ferrari είχε δηλώσει ότι μόνο πάνω από το πτώμα του θα μπορούσε να περάσει η απόφαση παραγωγής ενός SUV ή crossover.

Με τη φράση αυτή ο Sergio Marchionne έδινε να καταλάβουμε ότι δεν θα επέτρεπε με τίποτα το συμβούλιο των μετόχων να οδηγηθεί προς μία τέτοια απόφαση. Τουλάχιστον όχι επί των ημερών του. Τώρα, οι φήμες που κυκλοφορούν, έπειτα από δημοσίευμα του αγγλικού Car κάνουν λόγω για ένα Ferrari CUV που είναι ήδη στο στάδιο της εξέλιξης και το οποίο προορίζεται να λανσαριστεί το 2021.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Η φήμη γύρω από το ενδεχόμενο παραγωγής ενός SUV ή crossover από την Ferrari δεν είναι καινούρια υπόθεση. Το 2014, ο Luca di Montezemolo είχε επίσης αποκλείσει την πιθανότητα η Ferrari να βγάλει ποτέ 4θυρο ή SUV μοντέλο. Ίσως όμως η απόφαση της Lamborghini να βγάλει τελικά την Urus έχει παίξει κάποιο ρόλο. Ο Montezemolo δεν είναι πια στην Ferrari και η υποχρεωτική συνταξιοδότηση του Marchionne πλησιάζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αυτοκίνητο έχει τον εσωτερικό κωδικό F16X, και μοιράζεται στοιχεία από την πλατφόρμα της τετρακίνητης GTC4 Lusso T η παραγωγή της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Θα έχει το ίδιο σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους 4 τροχούς και τον V8 twin-turbo κινητήρα σε υβριδική έκοδση, με ηλεκτροκινητήρα. Με όσα γνωρίζουμε δηλαδή, δεν θα πέφταμε έξω αν μιλούσαμε για μία υπερυψωμένη έκδοση της GTC4 Lusso.

Η εικόνα που βλέπουμε είναι ένα μια άσκηση ενός εξειδικευμένου καλλιτέχνη για το πώς θα μπορούσε να δείχνει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έλλειψη μεσαίας κολώνας και πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα (όπως στην Rolls-Royce Phantom και το… Mazda RX-8) για ευκολότερη πρόσβαση των επιβατών. Η τιμή ενός τέτοιου αυτοκινήτου με το σημα της Ferrari δεν θα μπορούσε να είναι κάτω από τα €300.000 στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Πηγή Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube