Πιστό αντίγραφο του Toyota Land Cruiser από την Κίνα [video]

Πιστό αντίγραφο του Toyota Land Cruiser από την Κίνα [video]

Το L4600 της Hengtian Automobile είναι κάτι περισσότερο από εμπνευσμένο από το Land Cruiser.

Η τάση των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών να αντιγράφουν δημοφιλή μοντέλα της αγοράς είναι γνωστή, παρόλο που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε περισσότερα πρωτότυπα σχέδια από τους Κινέζους ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς και της απόκτησης εμπειρίας από τους εν λόγω κατασκευαστές.

Η διάθεση για δημιουργία πάντως δεν ισχύει για όλους, και απόδειξη είναι το L4600 της Hengtian Automobile που όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αποτελεί πιστό αντίγραφο του Toyota Land Cruiser.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Toyota Land Cruiser: Πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις

Hengtian Automobile L4600

Εκτός από μικρές διαφορές σε προφυλακτήρα, φώτα, καπό και γρίλια, τα υπόλοιπα μέρη του αμαξώματος μοιάζουν να έχουν βγει από τα καλούπια με του Toyota Land Cruiser, και πιο συγκεκριμένα της pre-facelift έκδοσης της σημερινής γενιάς που παρουσιάστηκε το 2009.

Παρόλα αυτά τα δύο μοντέλα δεν μοιράζονται τίποτα κοινό, καθώς η Hengtian Automobile σχεδίασε και κατασκεύασε το L4600 από λευκό χαρτί. Πάντως αν κρίνουμε από το  αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές της κινεζικής εταιρείας εκτύπωσαν τα τεχνικά σχέδια του Land Cruiser και απλώς αντέγραψαν ότι μπορούσαν.

Το L4600 έχει μήκος 5.089 mm, πλάτος 2.026 mm και ύψος 1.800 mm κάτι που σημαίνει πως είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το γνήσιο Land Cruiser (4.990 mm x 1.980 mm x 1.945 mm). Κάτω από το καπό του, κρύβεται ένας V8 κινητήρας 4,6 λίτρων με απόδοση 286 PS που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, και επενδύσεις από δέρμα και ξύλο.

Η τιμή του μοντέλου στην Κίνα ξεκινά λίγο πάνω από τις 35.000 ευρώ (δηλαδή λιγότερο από τα μισά χρήματα σε σχέση με ένα πραγματικό Land Cruiser) όμως δεν είμαστε σίγουροι για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσει η διάθεσή του στην αγορά, προτού η Toyota κινηθεί νομικά εναντίον της Hengtian Automobile.

[Πηγή: Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube