To πίσω μέρος της ολοκαίνουριας BMW M5 αποκαλύπτεται

To πίσω μέρος της ολοκαίνουριας BMW M5 αποκαλύπτεται

Τι κι αν η επίσημη παρουσίασή της έρχεται σε ένα χρόνο; Το ενδιαφέρον για τα μοντέλα της BMW Μ είναι πάντα ολοζώντανο. Για του λόγου το αληθές, οι πρώτες, διαδικτυακές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το πίσω μέρος της νέας M5 έχουν γίνει talk of the town.

BMW M5

Η BMW, πριν από ένα χρόνο περίπου, παρουσίασε την 8η γενιά της Σειράς 5, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Ο ευσεβής πόθος όμως των περισσοτέρων περιλαμβάνει δύο γράμματα, γρήγορές επιδόσεις και hardcore γουργουρητό. Εν συντομία δηλαδή, Μ5.

Μέχρι στιγμής, οι μόνες φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει αφορούσαν καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, που βοηθούσαν στο να εξάγουμε συμπεράσματα για τη σχεδίαση και τις γραμμές του μοντέλου.

Εδώ και μερικές ώρες διέρρευσαν στο Instagram -χωρίς να αποκαλύπτoνται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το που και πως τραβήχτηκαν- φωτογραφίες που ξεδιπλώνουν την πίσω όψη του βαυαρικού σπορ σεντάν. Αυτό που αναμφίβολα κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι οι γωνίες του αυτοκινήτου. Η αεροτομή μοιάζει αρκετά εκλεπτυσμένη, ενώ ο διαχύτης, βαμμένος σε μαύρη απόχρωση και τα φαρδιά ελαστικά φροντίζουν να υπενθυμίζουν τον χαρακτήρα και το DNA του αυτοκινήτου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αποφασιστικό ρόλο παίζουν και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης που φιλοξενούνται στις άκρες του προφυλακτήρα.

Bmw M5

Πέρα όμως από την εμφάνιση, ανέκαθεν η καρδιά των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων αυτής της συνομοταξίας, χτυπούσε δυνατά για το μοτέρ και την ιπποδύναμη. Αυτό που μπορούμε να γνωρίζουμε προς ώρας, είναι πως πνοή στο αμάξωμα θα δίνει ένα Plug-in υβριδικό σύστημα, κοινό κατά πάσα πιθανότητα με αυτό της BMW XM Red Label.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο V8 twin-turbo κινητήρας 4,4 λίτρων, απόδοσης 585 PS θα «συνεργάζεται» με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο 8τάχυτο κιβώτιο M Septronic, απόδοσης 197 PS.

Κάπως έτσι, η επερχόμενη M5, μπορεί να φτάσει σε μια συνολική ισχύ που αγγίζει τα 748 PS και τα 1.000 Nm ροπής. Αλλά επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, όπως ορθά διατυπώνει ο θυμόσοφος λαός, η BMW δεν αποκλείεται να λανσάρει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση που μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 800PS!

Παραπονεμένοι δεν θα μείνουν ούτε οι οικογενειάρχες που παράλληλα με τα γκάζια αναζητούν και χώρους. Κι αυτό γιατί πέρα από το σεντάν αμάξωμα, θα κυκλοφορήσει και έκδοση station wagon. Για περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τη νέα Μ5 απαιτείται λίγη ακόμα υπομονή, καθώς η παρουσίαση της είναι προγραμματισμένη εντός του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube