Pininfarina PF0: Το πιο δυνατό αυτοκίνητο στον κόσμο [+video]

Pininfarina PF0: Το πιο δυνατό αυτοκίνητο στον κόσμο [+video]

Το επερχόμενο ηλεκτρικό hypercar μπορεί να έχει και πάνω από 1.900 ίππους, 400 περισσότερους από την Bugatti Chiron!

To Pinifarina PF0 δεν θα είναι μόνο όμορφο, όπως δείχνουν τα διάφορα teasers, αλλά μπορεί να είναι και το ισχυρότερο αυτοκίνητο «παραγωγής» στον κόσμο.

Ήδη γνωρίζουμε από καιρό ότι το PF0 θα έχει ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα της κροατικής Rimac. H Automobili Pininfarina έχει ανακοινώσει ότι το hypercar της θα κάνει το 0-100 km/h σε κάτω από 2” και το 0-300 km/h σε λιγότερο από 12”. Τώρα έχουμε και την εξήγηση γι’ αυτές τις διαστημικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό Auto Express, το PF0 θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα για κάθε τροχό και η συνολική του ιπποδύναμη θα φτάνει τους 1.900 HP (1.927 PS) με μέγιστη ροπή 234,5 kgm! Οι Piston Heads τοποθετούν την ισχύ στους 1.925 HP (1.950 PS). Σε κάθε περίπτωση, το Pininfarina θα είναι σαφώς ισχυρότερο από την Bugatti Chiron, αλλά και λίγο πιο δυνατό από το C_Two της ίδιας της Rimac, που έχει 1.912 PS. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η Automobili Pinifarina αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την αποστολή της να φτιάξει ένα κορυφαίο hypercar. Όπως έχει ανακοινώσει, τη σχεδίασή του έχει αναλάβει ο οίκος Pinifarina (που αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία), που θα εφαρμόσει τη νέα του σχεδιαστική φιλοσοφία “Pura” (καθαρή) ώστε το αμάξωμα να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες οπές εισαγωγής κι εξαγωγής αέρα, προς όφελος της αισθητικής και της αεροδυναμικής.
 
Μόνο 150 Pininfarina PF0 θα κατασκευαστούν και το καθένα θα κοστίζει κάπου 1.300.000 ευρώ!

Pininfarina PF0 teaser

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube