Φρεσκάρισμα με νέους κινητήρες για το VW Beetle

Φρεσκάρισμα με νέους κινητήρες για το VW Beetle

Το VW Beetle ανανεώνεται για το 2015 με νέα στοιχεία εξοπλισμού και κινητήρες που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Για τη νέα χρονιά το VW Beetle εναρμονίζεται σε επίπεδο κινητήρων, εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας με τα υπόλοιπα μοντέλα της VW, χωρίς τίποτα στην εμφάνισή του να φανερώνει τις αλλαγές.

Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση θα εξακολουθήσει να φοράει τον 1.2 TSI 105 ίππων, αλλά ο δυνατότερος 1.4 TSI αποδίδει πλέον 150 PS (αντί για 160). Στην κορυφή της γκάμας, η απόδοση του 2λιτρου TSI αυξήθηκε από τα 210 στα 220 PS, όπως στο Golf GTI. Οι εκπομπές CO2 για τις τρεις παραπάνω εκδόσεις είναι 128, 134 και 150 gr/km, αντίστοιχα.

Με τη VW να μην κάνει καμία αναφορά για τον 1.6 TDI θα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτός καταργείται από τη γκάμα του Beetle. Θα υπάρχουν μόνο δύο εκδόσεις του 2.0 TDI, με 110 ή 150 PS, και εκπομπές CO2 112 και 119 gr/km, αντίστοιχα. Όλοι οι κινητήρες τους ανανεωμένου Beetle πάντως, βενζίνης και diesel, πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG που διατίθεται προαιρετικά σε κάποιες εκδόσεις του VW Beetle διαθέτει πλέον λειτουργία coasting.

Στο εσωτερικό ο αγοραστής θα μπορεί πλέον να τοποθετήσει το σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης Discover Media, με οθόνη 5,8'', και να χρησιμοποιήσει online υπηρεσίες όπως πληροφόρηση για τον καιρό και την κίνηση στους δρόμους. Στον έξτρα εξοπλισμό θα υπάρχει ακόμα κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ανίχνευσης εμποδίου κατά την κίνηση με όπισθεν Rear Traffic Alert και σύστημα ελέγχου νεκρής γωνίας Blind Spot.

Τέλος, υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες καθορισμού της εμφάνισης του εσωτερικού σύμφωνα με το γούστο του ιδιοκτήτη με τα χρωματικά πακέτα Tornado Red, Pure White και Reflex Silver Metallic.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube