Φουλ της υβριδικής τεχνολογίας για το νέο Kia Ceed

Φουλ της υβριδικής τεχνολογίας για το νέο Kia Ceed

Πέρα από την επέκταση της γκάμας του νέου Ceed σε επίπεδο αμαξωμάτων, υπάρχουν πολλά ακόμα να περιμένουμε και σε επίπεδο μηχανικών μερών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποσπάσαμε στη δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του Kia Ceed, η υβριδική τεχνολογία θα δώσει δυναμικό «παρών» στη γκάμα της.

Την αρχή θα κάνει ένα ήπιο, 12βολτο κύκλωμα με μίζα-εναλλάκτη 10 kW, το οποίο θα ξεκινήσει νωρίς το 2019 να συνεργάζεται με τον νέο 1.600άρη ντίζελ κινητήρα. Σταδιακά η χρήση του θα εξαπλωθεί και στις βενζινοκίνητες T-GDI εκδόσεις, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Kia Ceed

Δε θα είναι πάντως αυτές οι μόνες υβριδικές εκδόσεις του Ceed που θα δούμε, αφού λίγο αργότερα θα προστεθούν στη γκάμα ακόμα δύο. Το σύστημα θα είναι κλασικό σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, δηλαδή με πολύ υψηλότερη τάση και η διαφορά τους θα έχει να κάνει με τις μπαταρίες. Στη μια θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα για σεβαστή ηλεκτρική αυτονομία σε συνδυασμό με plug-in φόρτιση, ενώ η άλλη όχι.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube