Peugeot: Νέο SXC Concept crossover

Peugeot: Νέο SXC Concept crossover

Η αγορά της Κίνας ενδιαφέρει στενά την Peugeot η οποία διαθέτει εκεί ολόκληρη τη γκάμα της. Για να ενισχύσει και το ενδιαφέρον του κοινού της χώρας, η εταιρεία θα κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στο Σαλόνι της Σαγκάης και μάλιστα θα παρουσιάσει εκεί ένα πρωτότυπο μοντέλο crossover/SUV, το SXC (Shanghai Cross Concept) Concept. Σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο είναι δημιούργημα κινέζων σχεδιαστών από το εργαστήριο έρευνας και εξέλιξης που διατηρεί η Citroen στην Κίνα. Ο ομίλος PSA έχει επενδύσει μεγάλα ποσά τα τελευταία τρία χρόνια ώστε να δημιουργήσει το εργαστήριο αυτό και να εκπαιδεύσει τους συνεργάτες της από την Ανατολή στη σχεδίαση μοντέλων με διεθνή χαρακτήρα. Επί πλέον στοχεύει στο λανσάρισμα ενός μοντέλου ετησίως στη γνωστή για την ταχεία ανάπτυξή της κινέζικη αγορά.
To SXC Concept είναι ένα μυώδες αλλά κομψό μοντέλο, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των SUV όπως η ψηλή θέση οδήγησης και το επιβλητικό σχήμα, με εκείνα ενός πολυτελούς σεντάν τουλάχιστον όσον αφορά το εσωτερικό του. Οι διαστάσεις του είναι 4.870 mm μηκος, 1.610 mm ύψος και 2.035 mm πλάτος.

Στο SXC Concept εφαρμόζεται και η πολιτική της Peugeot σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Η υβριδική τεχνολογία της γαλλικής εταιρείας προβλέπει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης (1.6 λίτρων βενζίνης με 218 ίππους) για την κίνηση των εμπρός τροχών και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (95 ίππων) για τους πίσω προσφέροντας έτσι ένα είδος τετρακίνησης όταν όλο το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, ενώ το όχημα σε μικρές ταχύτητες και για περιορισμένες αποστάσεις μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και μηδενικούς ρύπους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube