Peugeot: Νέο 107 το 2014

Peugeot: Νέο 107 το 2014

Σε αποκάλυψη στοιχείων για την επόμενη γενιά του 107 προχώρησε ο πρόεδρος της Peugeot, Maxime Picat. Στόχος της νέας γενιάς είναι να γίνει το μίνι μοντέλο πιο πολυτελές και να αποκτήσει δυνατότητες εξατομίκευσης στον εξοπλισμό και την εμφάνισή του.

Αυτό το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Peugeot στους Άγγλους συνεργάτες μας, καθώς θέλει το νέο 107 να συμβαδίζει με την πιο upmarket εικόνα που δίνουν το 208 και το αναμενόμενο 308.

Ο κ. Picat μας ανέφερε ακόμα ότι η νέα γενιά του 107 θα συνεχίσει να αποτελεί προϊόν συνεργασίας του ομίλου PSA και της Toyota, αλλά θέλει να διαφοροποιηθεί εμφανισιακώς αρκετά από τα αδελφά μοντέλα της Citroen και της Toyota. Ο κινητήρας θα είναι ο ίδιος 3κύλινδρος 1.000άρης της Daihatsu, με βελτιώσεις όμως για καλύτερη απόδοση και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Από πλευράς εμφάνισης, το νέο 107 θα διαθέτει πιο δυναμική σχεδίαση και ελαφρώς καλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Το γεγονός πάντως ότι το νέο 107 θα παρουσιαστεί το 2014, σημαίνει ότι και οι νέες γενιές των Citroen C1 και Toyota Aygo είναι προ των πυλών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube