Peugeot 4008: Προ των πυλών το κουπέ-SUV των Γάλλων

Peugeot 4008: Προ των πυλών το κουπέ-SUV των Γάλλων

To νέο Peugeot 4008 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο προς τα τέλη του έτους και θα είναι ένα κουπέ-SUV που θα ριχτεί στην αγορά για να ανταγωνιστεί το Renault Arkana και άλλα αντίστοιχα μοντέλα.

Eίναι γεγονός πλέον ότι τα κουπέ-SUV γνωρίζουν μεγάλη αγοραστική επιτυχία. Η Peugeot θέλοντας και αυτή να διεκδικήσει ένα μερίδιο από την πίτα της κατηγορίας, ήδη εξελίσσει το 4008, το οποίο έχει στο στόχαστρο του μοντέλα όπως το Renault Arkana, το VW ID.5 και το Škoda Enyaq Coupé iV.

Φήμες θέλουν το νέο γαλλικό SUV να βασίζεται στην πλατφόρμα ΕΜP2, όπως και το νέο 308. Πρόσφατα, ένα πρωτότυπο εξέλιξης του νέου μοντέλου εντοπίστηκε να δοκιμάζεται κρύβοντας την σχεδίαση του πίσω από έντονο καμουφλάρισμα. 

Peugeot 4008

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι κωδική ονομασία του νέου Peugeot είναι P54 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Mulhouse της Γαλλίας, πλάι στο νέο 308. Προς το παρών, ο Γάλλος κατασκευαστής δεν έχει δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες για το ερχόμενο κουπέ-SUV του. 

Το 4008 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν προς το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube