Peugeot 4008: Οι Γάλλοι ετοιμάζουν το πρώτο τους κουπέ SUV

Peugeot 4008: Οι Γάλλοι ετοιμάζουν το πρώτο τους κουπέ SUV

To νέο Peugeot 4008 θα κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά προς τα τέλη του έτους για να ανταγωνιστεί το Renault Arkana, άλλα και τα αντίστοιχα premium μοντέλα της κατηγορίας.

Η κατηγορία των SUV πουλάει, με τα μοντέλα της Peugeot μάλιστα, να γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά. Πατώντας πάνω στην επιτυχία της, η γαλλική εταιρεία είναι θέλει τώρα να διευρύνει την γκάμα της λανσάροντας το πρώτο της κουπέ SUV, το οποί θα έρθει να καλύψει το «κενό» ανάμεσα στο ολοκαίνουργιο 308 και στο επιτυχημένο 3008. 

Το νέο μοντέλο θα βγει στην αγορά είτε ως 4008 είτε ως 408 Cross και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία τελικών δοκιμών σε δημόσιους δρόμους. Όπως φαίνεται από τις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, σχεδιαστικά θα παντρεύει στοιχεία από τα παραδοσιακά κουπέ της μάρκας αλλά και από τα SUV της, ακολουθώντας τη φιλοσοφία που υιοθετήθηκε από τον όμιλο στο νέο Citroën C5X. Βέβαια δεν πρόκειται να ξεφύγει από το σχεδιστιακό DNA της μάρκας. Αυτό σημαίνει πως θα ενσωματώνει τα γνωστά μας φώτα ημέρας εμπρός, ενώ στο εσωτερικό θα δεσπόζει το νέας γενιάς i-Cockpit που γνωρίσαμε στο καινούργιο 308. 

Peugeot 4008

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 της Stellantis και θα διατίθεται με υβριδικά συστήματα κίνησης, αλλά και τους συμβατικούς κινητήρες που συναντάμε στο νεότερο 308 και τα SUV της Peugeot. 

Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες θέλουν το 4008 να διατίθεται σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις, μια ντίζελ με κινητήρα 1,5 λίτρου και μια βενζινοκίνητη με τον 1,2 κινητήρα σε δύο εκδοχές ισχύος. Ωστόσο και καθώς η Peugeot αλλά και ο όμιλος Stellantis θέλουν να περάσουν ολοκληρωτικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το νέο SUV θα έχει στο άμεσο μέλλον και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Peugeot 4008 rear

Το νέο κουπέ SUV της Peugeot φαίνεται να έχει περίπου το μέγεθος του Citroën C5X, που σημαίνει ότι θα ανταγωνίζεται μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας, όπως το Kia Sportage και το Renault Arkana, ενώ μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση θα στεκόταν απέναντι στα Hyundai Ioniq 5 και Volvo C40.

«Δουλεύουμε πάνω σε μια βασική στρατηγική μοντέλων, δηλαδή μοντέλα που μπορούν να φέρουν μεγάλο όγκο κερδών», είπε η CEO της εταιρείας, Linda Jackson, τονίζοντας πως η Peugeot στοχεύει καθαρά στην παγκόσμια επέκτασή της.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube