Περισσότερη ισχύς για το ηλεκτρικό Dacia Spring

Περισσότερη ισχύς για το ηλεκτρικό Dacia Spring

H Dacia παρουσίασε τη νέα έκδοση Extreme για το Spring που πέρα από κάποιες αισθητικές πινελιές, φέρνει και αύξηση στην ισχύ του φτάνοντας πλέον τους 65 PS.

Dacia Spring

Στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Dacia παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Spring που θα έρθει στην αγορά με αναβαθμισμένη ισχύ.

To Dacia Spring Extreme εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ κατά 20 PS ισχυρότερο σε σχέση με εκείνο της βασικής έκδοσης φτάνοντας τους 65 PS. Συνεργάζεται με ένα νέο κιβώτιο που προσφέρει σύμφωνα με το εργοστάσιο «καλύτερη επιτάχυνση και ανάκτηση ενέργειας σε μεγαλύτερο εύρος».

Dacia Spring

Όπως και στη βασική έκδοση, το μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 26,8 kWh που του χαρίζει 220 km αυτονομίας σε μικτές συνθήκες και 305 km αυτονομίας στην πόλη.

Εξωτερικά, τα αυτοκίνητα της έκδοσης Extreme είναι βαμμένα στο νέο χρώμα Slate Blue και κοσμούνται μέσα και έξω με πινελιές σε απόχρωση Copper Brown. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει οθόνη infotainment με διαγώνιο 7" με σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικούς καθρέφτες, air-condition και αυτόματους προβολείς.

Από το λανσάρισμα του το 2021, η Dacia έχει δεχθεί πάνω από 100.000 παραγγελίες για το ηλεκτρικό Spring.

Μπορεί οι περισσότεροι αγοραστές να απέκτησαν το μικρό ηλεκτρικό ως το δεύτερο αυτοκίνητό τους, αλλά η μάρκα ισχυρίζεται ότι για το 90% από αυτούς το Spring αποτέλεσε το κύριο μέσο μεταφοράς καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Dacia Spring

Σύμφωνα με στοιχεία της Dacia, οι ιδιοκτήτες των Spring καλύπτουν κατά μέσο όρο 31 km ημερησίως με μέση ταχύτητα 26 km/h, ενώ στο 75% των περιπτώσεων η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται στο σπίτι για περίπου 3,5 ώρες.

Το Dacia Spring θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα είναι αναμφίβολα το πιο προσιτό ηλεκτρικό της αγοράς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube