Πάτησε Ευρώπη το νέο Honda HR-V [videos]

Πάτησε Ευρώπη το νέο Honda HR-V [videos]

Το νέο crossover της Honda θα βρίσκεται στις εκθέσεις σε έξι μήνες.

Το νέο Honda HR-V, το crossover της ιαπωνικής εταιρείας, δοκιμάζεται ήδη επί ευρωπαϊκού εδάφους και θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στις αρχές του 2015.

Το νέο μοντέλο παρουσιάστηκε πέρσι το Νοέμβριο στο Tokyo Motor Show με την ονομασία Vezel, αλλά στην αγορά της Αμερικής και της Ευρώπης θα ονομάζεται HR-V. Ένα μήνα μετά ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα στην εγχώρια αγορά, ενώ σε έξι μήνες θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις στις αγορές των Η.Π.Α. και της Ευρώπης.

Το αστικό crossover βασίζεται στο νέο Honda Jazz και οι εκδόσεις κινητήρα με τις οποίες προσφέρεται στην ιαπωνική αγορά είναι δύο: μία βενζίνης και μία υβριδική. Ο βενζίνης είναι 4κυλίνδρος 1,5 λίτρων i-VTEC με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 130 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο CVT κιβώτιο, ενώ η υβριδική έχει τον ίδιο θερμικό κινητήρα και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη i-DCD. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρα προσφέρονται είτε με κίνηση στους εμπρός τροχούς είτε με τετρακίνηση.

Στο άμεσο όμως μέλλον και παράλληλα με την εμπορική διάθεση του μοντέλου και σε άλλες χώρες, το HR-V θα εφοδιαστεί και με ένα νέο 3κύλινδρο 1.000άρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ενώ σίγουρα θα το δούμε και με τον 1.6 τουρμποντίζελ την φίρμας.

Σύμφωνα με την Honda, το νέο HR-V συνδυάζει τις αξίες ενός SUV, την πρακτικότητα ενός μικρού MPV και την σχεδίαση ενός κουπέ. Το λιτό σχεδιαστικά εσωτερικό δίνει έμφαση στην εργονομία και την σύγχρονη εικόνα χάρη στο σύστημα πολυμέσων και τον κλιματισμό με τα χειριστήρια αφής. Το επίπεδο πάτωμα και τα Magic Seats υπόσχονται αυξημένη πρακτικότητα, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι γενναιόδωρος μιας και φτάνει, μαζί με τον κρυφό χώρο, τα 453 λίτρα για την προσθιοκίνητη βενζινοκίνητη έκδοση και τα 404 για την προσθιοκίνητη υβριδική.

Η παρουσίασή του στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει μέσα στο 2014, με την εμπορική του διάθεση να ξεκινά στις αρχές του 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube