Παρουσιάστηκε η πρώτη Aston Martin DBS 59

Παρουσιάστηκε η πρώτη Aston Martin DBS 59

Σε περιορισμένη παραγωγή 24 μονάδων από το τμήμα Q by Aston Martin.

Η Aston Martin παρουσίασε την πρώτη DBS 59 παραγωγής, μια από τις 24 μονάδες που θα κατασκευαστούν από το τμήμα Q by Aston Martin ως φόρος τιμής για τη νίκη της εταιρείας στις 24 ώρες του Le Mans το 1959.

Το 1-2 της Aston Martin DBR1 στο Le Mans του 1959 έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους θριάμβους της βρετανικής φίρμας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η κάθε DBS 59 συμβολίζει μία από τις 24 ώρες του αγώνα όπου οι οδηγοί Roy Salvadori και Caroll Shelby κατέκτησαν την πρώτη θέση τερματίζοντας μπροστά από το δεύτερο αυτοκίνητο των Maurice Trintignant και Paul Frere.

DBS 59

Η ειδική έκδοση της DBS Superleggera ξεχωρίζει από την εξωτερική απόχρωση Aston Martin Racing Green με την οροφή και τα αεροδυναμικά βοηθήματα σε gloss carbon fiber και μικρές λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού. Την εικόνα συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές σφυρύλατες δίχρωμες ζάντες 21" και τα ειδικά εμβλήματα στα φτερά, το εμπρός και το πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, οι επενδύσεις στα καθίσματα και τις πόρτες είναι απομίμηση του υλικού που χρησιμοποιήθηκε στην αγωνιστική DBR1, το οποίο συνδυάζεται με υψηλής ποιότητας δέρμα σε αποχρώσεις Obsidian Black και Chestnut Tan. Οι αναφορές στο Le Mans του 1959 είναι πολλές, με ένα χάρτη της πίστας στα πίσω ηχεία, λογότυπο "59 Edition" στις πλάτες των καθισμάτων και ειδική επιγραφή με σκίτσο της DBR1 στο σκιάδιο.

Επιπλέον, οι 24 τυχεροί ιδιοκτήτες της DBS 59 θα λάβουν μαζί με το αυτοκίνητο μια ρέπλικα του κράνους, της στολής και των γαντιών που φορούσε ο Carroll Shelby, κάτι που ανεβάζει τη συλλεκτική αξία του μοντέλου.

Μηχανικά, η DBS 59 δεν διαφέρει από την DBS Superleggera, με τον κινητήρα V12 5,2 λίτρων να της χαρίζει τελική ταχύτητα 340 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: DBZ Centenary Collection από την Aston Martin και τον Zagato

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube