Aston Martin DBS 59: Επετειακή έκδοση σε μόλις 24 κομμάτια

Aston Martin DBS 59: Επετειακή έκδοση σε μόλις 24 κομμάτια

Με την ευκαιρία του εορτασμού της νίκης της DBR1 στο Le Mans του 1959.

Θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στο «1-2» που έκανε η DBR1 το 1959 στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, η Aston Martin παρουσίασε μια συλλεκτική-επετειακή έκδοση της DBS Superleggera, την DBS 59.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα παραχθεί μόλις σε 24 κομμάτια, είναι βαμμένο στα κλασσικό πράσινο αγωνιστικό χρώμα και φέρει πολλές σχεδιαστικές πινελιές και παρεμβάσεις που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα.
Για παράδειγμα έχει πολλά carbon μέρη, και λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού στην πίσω αεροτομή όπου αναγράφεται και το μοντέλο, ενώ στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένες και οι δαγκάνες των φρένων.

Τις ίδιες αποχρώσεις συναντάμε και στο εσωτερικό όπου στην πλάτη των καθισμάτων είναι κεντημένο το λογότυπο DBS 59, ενώ κάθε μια από τις  DBS 59 θα παράγεται με μια σειρά από αποκλειστικά αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου ενός πίσω διαμερίσματος που είναι εφοδιασμένο με θέσεις για κράνη ειδικά σχεδιασμένα από CBS. Επίσης ο αγοραστής της συγκεκριμένης Aston Martin θα πάρει και μια ρετρό αγωνιστική φόρμα και γάντια  σε μπλε χρώμα που παραπέμπουν σε αυτήν που φορούσε ο Carroll Shelby, νικητής του αγώνα του 1959. Η λίστα του εξειδικευμένου έξτρα εξοπλισμού συμπληρώνεται με ένα μοναδικό σετ δύο αποσκευών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube