Παρουσιάστηκε η έκδοση GTS των Porsche Cayman και Boxster [video]

Παρουσιάστηκε η έκδοση GTS των Porsche Cayman και Boxster [video]

Η Porsche αποκάλυψε την κορυφαία έκδοση των δύο μικρότερων μοντέλων της.

Σε αποκάλυψη της έκδοσης GTS των Cayman και Boxster προχώρησε η Porsche.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα αυτή έκδοση τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των δύο μοντέλων και ξεχωρίζει για την αυξημένη ισχύ και τον πλουσιότερο εξοπλισμό σε σχέση με την, μέχρι πρότινος, κορυφαία έκδοση S.

Ο κινητήρας είναι ο επίπεδος 6κύλινδρος των 3,4 λίτρων της έκδοσης S, μόνο που για την περίσταση αποδίδει 15 ίππους και 1,0 kgm ροπής παραπάνω. Πιο αναλυτικά, η Cayman GTS αποδίδει 340 ίππους και 38,7 kgm ροπής, ενώ η Boxster GTS αποδίδει 330 ίππους και 37,7 kgm ροπής.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, οι επιδόσεις της έκδοσης GTS είναι καλύτερες από της S. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οι Cayman και Boxster GTS όταν εφοδιάζονται με το εξτρά ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK με την λειτουργία launch control χρειάζονται 4,6 και 4,7 sec αντίστοιχα για να επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h, με την τελική τους ταχύτητα να φτάνει τα 285 και 280 km/h αντίστοιχα.

Στην εξωτερική εμφάνιση, την διαφορά κάνουν οι σκουρόχρωμες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου 20” που «ντύνονται» με ελαστικά διάστασης 235/35 εμπρός και 265/35 πίσω, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα με επένδυση σε συνδυασμό δέρματος και alcantara.

Από πλευράς εξοπλισμού, πέρα από τα προαναφερθέντα, η έκδοση GTS διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό το πακέτο Sport Chrono και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube