Παρουσιάστηκε και το Qoros 3 Hatch [video]

Παρουσιάστηκε και το Qoros 3 Hatch [video]

Το Qoros 3 Hatch επρόκειτο να παρουσιαστεί στην Έκθεση Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, όμως η ίδια η Qoros δημοσίευσε φωτογραφίες του σήμερα.

Το δεύτερο μοντέλο παραγωγής της Qoros που περιμέναμε στην Ευρώπη μετά το 3 Sedan είναι το 3 Hatch. Ένα πεντάπορτο μικρομεσαίο με λίγο πιο νεανική εμφάνιση από το τετράπορτο αδερφάκι του.

Το Qoros 3 Hatch βασίζεται στο 3 Sedan, το οποίο αρίστευσε στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP και μάλιστα έγινε το καλύτερο μικρομεσαίο που δοκίμασε ο οργανισμός το 2013. Το 3 Hatch διατηρεί το ίδιο μεταξόνιο αλλά με μήκος 4,44 m είναι σχεδόν 18 πόντους πιο κοντό από το 3 Sedan.

Διακριτικές επεμβάσεις στη μάσκα, τον προφυλακτήρα και τους προβολείς ομίχλης διαφορποιούν κάπως και το εμπρός μέρος του, δίνοντας έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Όμως η σημαντικότερη διαφορά βρίσκεται φυσικά πίσω.



Κάτω από το καπό του Qoros 3 Hatch βρίσκεται ο 1.600άρης κινητήρας βενζίνης του Sedan σε ατμοσφαιρική ή turbo εκδοχή, σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6άρι ή κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στο εσωτερικό μόνο οι διαφορετικές ταπετσαρίες θα διαφοροποιούν το 3 Hatch από το Sedan. Το σύστημα Qoros MultiMedia Hub με οθόνη αφής 8'' θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό κάθε έκδοσης. Κάποιες όμως θα προσφέρονται επιπλέον με το QorosQloud, ένα πακέτο σύνδεσης 3G εφ' όρου ζωής που θα προσφέρει δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, καλύτερη πλοήγηση αλλά και σύστημα εντοπισμού του αυτοκινήτου.

Το Qoros 3 Hatch θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Changshu της Κίνας, μαζί με το 3 Sedan. Δεν ανακοινώθηκε όμως ακόμα η ημερομηνία λανσαρίσματός του, ούτε η διαφορά τιμής από το 3 Sedan.

[Πηγή: Qoros]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube