H νέα μάρκα Qoros με τρία μοντέλα στη Σαγκάη

H νέα μάρκα Qoros με τρία μοντέλα στη Σαγκάη

Η Qoros θα κάνει το κινέζικο ντεμπούτο της στην Έκθεση της Σαγκάης (από 20/4). Η καινούργια, κινεζο-ισραηλινή φίρμα θα εκθέσει το 3 sedan, που είδαμε στη Γενεύη, και δύο άλλα πρωτότυπα: το 3 estate (στέισον) και το 3 Cross Hybrid.

Το Qoros 3 θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να αρχίζουν λίγο αργότερα.

Στην Ευρώπη, το Qoros 3 θα ανταγωνίζεται μικρομεσαία 4θυρα sedan όπως το VW Jetta. Βασίζεται σε μια προσαρμοστική πλατφόρμα που θα επιτρέψει την παρουσίαση μιας ολόκληρης σειράς εκδόσεων, μία κάθε 6-12 μήνες.

Ένα πρόγραμμα εξαντλητικών δοκιμών εξέλιξης λέγεται ότι θα εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα του Qoros 3 στην Ευρώπη. Η εταιρεία στοχεύει στην κατάκτηση 5 αστέρων στις δοκιμές ασφάλειας του EuroNCAP. Από πλευράς εξοπλισμού, κάθε Qoros 3 έχει στάνταρ σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών.

Τα δύο άλλα πρωτότυπα δείχνουν να είναι κοντά στα αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής. Το 3 estate φαίνεται καθαρά ότι προέρχεται από το sedan και έχει ίδια μηχανικά μέρη. Όμως η μεγαλύτερη μεταφορική του ικανότητα θα πρέπει να το κάνει πιο δημοφιλές στη Γηραιά Ήπειρο, όπου τα 4θυρα sedan χάνουν συνεχώς σε πωλήσεις.

To 3 Cross Hybrid σκοπεύει να διεκδικήσει μερίδιο στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των crossover και έχει ένα ενδιαφέρον υβριδικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Και τα τρία μοντέλα θα έχουν νέους 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες.

Ουσιαστικά όλη η μηχανολογική σχεδίαση και εξέλιξη των αυτοκινήτων έχει γίνει από διεθνείς οίκους, με πρώτη την αυστριακή Magna Steyr. Πολυεθνικό είναι και το διοικητικό προσωπικό, με στελέχη που προέρχονται από εταιρείες όπως οι Volvo, BMW, Jaguar-Land Rover και Saab.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube