Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Opel Meriva

Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Opel Meriva

Το DRIVE οδηγεί σήμερα στη Φρανκφούρτη το "φρεσκαρισμένο" μικρό πολυμορφικό της Opel - Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα;

Το πετυχημένο εμπορικά μικρό πολυμορφικό της Opel, δέχθηκε μια μικρής έκτασης αισθητική ανανέωση και απέκτησε νέο τουρμποντίζελ.

Οι διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση του ανανεωμένου Opel Meriva εντοπίζονται στα νέα εμπρός φανάρια με φώτα ημέρας τύπου LED που παραπέμπουν στο ανανεωμένο Insignia, στα νέα πίσω φανάρια τύπου LED, στις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και στα διακοσμητικά φιλέτα χρωμίου στη μάσκα.

Το σημαντικότερο στοιχείο της ανανέωσης είναι η αντικατάσταση του πετρελαιοκινητήρα 1.7 CDTI από τον νέο αλουμινένιο Euro 6 1.6 CDTI που λανσαρίστηκε στο Zafira Tourer.

Ο νέος αυτός κινητήρας δεν είναι μόνο πιο αποδοτικός ( 136 ίπποι και 32,6 kgm ροπής), ελαφρύς και ήσυχος, είναι και πιο οικονομικός σε κατανάλωση πετρελαίου, μιας και σύμφωνα με την Opel απαιτεί 4,4 lt/100 km και εκπέμπει 116 gr/km CO2. Στο άμεσο μέλλον, θα υπάρξουν και επιπλέον εκδόσεις του συγκεκριμένου τουρμποντίζελ με απόδοση 110 ίππων, με μία εξ αυτών να καταναλώνει 3,8 lt/km και να εκπέμπει 99gr/km CO2.

Η υπόλοιπη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τους βενζινοκινητήρες 1.4 με 100 ίππους και 1.4 Turbo με 120 και 140 ίππους. Όλοι οι κινητήρες πλέον πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6, ενώ συνδυάζονται με βελτιωμένα κιβώτια ταχυτήτων 5 ή 6 σχέσεων.

Στην καμπίνα συναντάμε νέες ταπετσαρίες και το νέο σύστημα πολυμέσων IntelliLink με οθόνη υψηλής ανάλυσης 7” και φωνητικές εντολές που συνδέεται και με το smartphone σας. Επιπλέον, η πολυδιαμορφώσιμη κεντρική κονσόλα δαπέδου με τις ράγες FlexRail έχει υποστεί βελτιώσεις για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του Opel Meriva δεύτερης γενιάς παραμένουν αναλλοίωτα, όπως το σύστημα FlexSpace για τα πίσω καθίσματα, οι FlexDoors και το FlexFix για τα ποδήλατα.

Οι παραγγελίες για την ελληνική αγορά είναι "ανοικτές" με την έκδοση 1.4 με τους 100 ίππους να ξεκινάει από τα 15.560 ευρώ και αυτή με τους 120 ίππους από τα 17.150 ευρώ. Το 1.4 με τους 140 ίππους θα διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Οι εκδόσεις diesel ξεκινούν με την 1.3 που έχει ως αρχική τιμή τα 18.470 ευρώ, ενώ η καινούργια 1.6, τα 20.920 ευρώ. Τέλος, το LPG κοστίζει 19.150 ευρώ.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube