Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Nissan Juke [video]

Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Nissan Juke [video]

Η Nissan χαρίζει μια δεύτερη νιότη στο μικρό crossover με ακόμα περισσότερα στοιχεία εξατομίκευσης και νέο κινητήρα.

Το ανανεωμένο Nissan Juke παρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης με ουσιώδεις αλλαγές.

Οπτικά, το ανανεωμένο μικρό ιαπωνικό crossover εναρμονίζεται με την σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητα της Nissan που θέλει όλα της τα μοντέλα να διαθέτουν μεγάλη μάσκα σχήματος V. Επιπλέον, οι προφυλακτήρες απέκτησαν πιο σπορ σχεδίαση και τα φώτα ελαφρώς διαφοροποιημένο σχήμα.

Στο εσωτερικό, πέρα από τις νέες ταπετσαρίες και διακοσμητικές φάσες, το σημαντικότερο νέο είναι η αύξηση του χώρου αποσκευών κατά 40% στις δικίνητες εκδόσεις (αφαίρεση του τροχού ανάγκης) φτάνοντας πλέον τα 354 λίτρα. Νέο είναι και το σύστημα πολυμέσων που συνδέεται και με smartphone. Ακόμα, στις πλούσιες εξοπλιστικά εκδόσεις υπάρχουν πακέτα που περιλαμβάνουν λεπτομέρειες ίδιους χρώματος σε τροχούς, ταμπλό, πόρτες και ραφές σε ταμπλό και καθίσματα, εξατομικεύοντάς το ακόμα περισσότερο.

Οι κινητήρες που εφοδιάζουν το ανανεωμένο Juke είναι τρεις, δύο βενζίνης και ένας πετρελαίου. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο γνωστός 1.5 dCi των 110 ίππων, συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή. Τα νέα έρχονται από τους βενζινοκινητήρες, με τον νέο 1.2 DIG-T των 115 ίππων και των 19,4 kgm ροπής να αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό 1.6 των 117 ίππων. Όπως όλες οι εκδόσεις κινητήρα του Juke, έτσι και αυτή εφοδιάζεται με σύστημα stop/start, με την μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Nissan να είναι 5,5 lt/100 km, εκπέμποντας 126 gr/km CO2.

Ο άλλος βενζινοκινητήρας είναι ο υπάρχον 1.6 DIG-T των 191 ίππων, που χάρη στις βελτιώσεις της ιαπωνικής φίρμας αποδίδει χαμηλότερα την μέγιστη ροπή και εκπέμπει, στην δικίνητη έκδοση, 139 gr/km CO2. Εκτός όμως από το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, το τετρακίνητο Juke 1.6 DIG-T μπορεί να εφοδιαστεί με το νέο αυτόματο Xtronic.

Η εμπορική διάθεση του ανανεωμένου Nissan Juke θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube