Πάνω από 600 PS για το νέο Audi RS 7 Sportback

Πάνω από 600 PS για το νέο Audi RS 7 Sportback

Προκειμένου να παίξει επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό του, το κορυφαίο 4θυρο κουπέ της Audi θα ξεπεράσει τους 600 PS.

Η κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του 4θυρου κουπέ της εταιρείας θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 και τα πρωτότυπα εξέλιξης κάνουν πλέον τις τελευταίες δοκιμές.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 4λιτρος V8 κινητήρας που έχει εξελίξει η Audi σε συνεργασία με την Porsche. Τοποθετείται ήδη σε μοντέλα της Porsche όπως η Panamera Turbo και η Cayenne Turbo, αλλά και στην Lamborghini Urus όπου αγγίζει τους 650 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi RS 5 Coupe

Αξίζει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν είναι ο ίδιος με εκείνον που χρησιμοποιούσε η επίσης 4λιτρη προηγούμενη γενιά του RS 7 και απέδιδε 560 PS στην «απλή» έκδοση και 605 στην Performance.

Με σκοπό να ξεπεράσει και την τελευταία πάντως, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η ισχύς του επερχόμενου RS 7 αναμένεται περίπου στους 610 PS. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρέπει να σταθεί με αξιώσεις και στην «κόντρα» με τη BMW M5 των 600 PS και την Mercedes-AMG E 63 S των 612 PS.

Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι το RS 7 θα χρησιμοποιεί το γνωστό σύστημα τετρακίνησης quattro, μια επιλογή που εξάλλου έχουν πλέον ασπαστεί και οι δύο προαναφερθέντες ανταγωνιστές.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube