Πάει για το 2023 το Tesla Roadster και... βλέπουμε

Πάει για το 2023 το Tesla Roadster και... βλέπουμε

Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα «κλείσει» το 2022 λέει ο Elon Musk. 

Το 2017 ήταν μια χρονιά κατά την οποία οι λέξεις «επιδημιολόγος», «lockdown» και «κορονοϊός» δεν υπήρχαν καν στο λεξιλόγιό μας. Ήταν επίσης η χρονιά που ο Elon Musk παρουσίασε το Tesla Roadster δεύτερης γενιάς.

Το αρχικό Roadster ήταν το αυτοκίνητο που απέδειξε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να είναι συναρπαστικά και με το μοντέλο δεύτερης γενιάς, ο Musk πίστευε ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος όλων των υπεραυτοκίνητων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

Και έφτασε το 2020 για να έχουμε τον Elon Musk να μας λέει πως το πολυαναμενόμενο μοντέλο θα πάει για το 2022. Τώρα, μέσω του αγαπημένου του twitter αποκάλυψε ότι πάμε άλλη μια χρονιά πίσω, το 2023.

Αυτό σημαίνει πως αν ξεκινήσει η παραγωγή του, αυτή θα πάει έξι χρόνια μετά την πρώτη της αναγγελία. 

Στο tweet του μάλιστα, ο Musk είπε ότι αυτό θα συμβεί μόνο εάν "το 2022 δεν είναι μεγάλο δράμα", αναφερόμενος στον κορονοϊό που επηρεάζει την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2020 με τις συνεχιζόμενες ελλείψεις microcip να «ακρωτηριάζει» τη βιομηχανία σε όλο το 2021.

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το μοντέλο, η Tesla είπε ότι το Roadster θα έφτανε τα 96 km/h (0- 60 mph) σε 1,9'', θα είχε τελική ταχύτητα άνω των 402 km/h, ενώ η αυτονομία του θα έφτανε τα 997 km με μία μόνο φόρτιση. Επιπλέον με το πακέτο SpaceX θα μπορούσε να φτάσει τα 96 km/h σε μόλις 1,1''.

Μένει να βγει το αυτοκίνητο στην παραγωγή για να δούμε αν μπορεί να επιτύχει όσα ο Musk και η Tesla υπόσχονται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube