Το ολοκαίνουργιο Volkswagen Golf VIII σε νέα πόζα

Το ολοκαίνουργιο Volkswagen Golf VIII σε νέα πόζα

Η όγδοη γενιά του Golf απαθανατίστηκε για μια ακόμη φορά στη Ν. Αφρική. Και ανακαλύπτουμε την εξέλιξη του πίσω μέρους που είναι πιο σημαντική απ’ ό,τι φαίνεται.

Αυτό είναι ο επόμενος σημαντικός νεωτερισμός για τη Volkswagen. Το «σημαντικός» αποτελεί μάλλον ευφημισμό, αν λάβουμε υπόψη τη σημασία του Golf! Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το Wolfsburg θα ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικό και σκόπευε να μας κρατήσει στο σκοτάδι σχετικά με την όγδοη γενιά. Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι, καθώς το αυτοκίνητο κυκλοφορεί χωρίς καμία προφύλαξη στους δημόσιους δρόμους.

Καθόλου περίεργο, θα πείτε, καθώς είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο να δοκιμάζεται πριν λανσαριστεί. Αυτό που μας εκπλήσσει όμως είναι η έλλειψη καμουφλάζ. Ύστερα από την πρόσφατη εμφάνιση του αυτοκινήτου σε McDonald’s στη Γερμανία, και άλλη μία πριν από δύο μήνες στη Ν. Αφρική, εδώ έχουμε ένα Golf VIII και πάλι στη Νότια Αφρική, που κρύβει ελάχιστα σημεία –αν όχι τίποτα. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη τεχνική για να περάσει απαρατήρητο, καθώς το αυτοκίνητο μοιάζει με το Golf VII!

Ωστόσο, εξετάζοντας πιο προσεκτικά την εικόνα που δημοσιεύτηκε από το Wheels24, εάν η γραμμή του δεν αλλάξει, με τη διατήρηση αναπόφευκτων βασικών στοιχείων, όπως η φαρδιά πίσω κολόνα με τη μορφή κόμματος, βλέπουμε σημαντικές αλλαγές. Ήδη, το Golf 8 φουσκώνει στους ώμους. Στη συνέχεια, η νεύρωση μεταξύ των φώτων περνά πάνω από το σήμα και σχηματίζει ένα αρκετά αιχμηρό σπάσιμο με τη γωνία του κρυστάλλου. Τα φώτα παραμένουν οριζόντια, σε δύο μέρη, και μάλλον στραμμένα προς την πόρτα του πορτμπαγκάζ, αλλά φαίνεται ότι έχουν μια αρχική επίπεδη επιφάνεια. Δεν υπάρχει επανάσταση, επομένως, καθώς η Volkswagen δεν είναι τρελή να αλλάξει άρδην τα πράγματα του αυτοκινήτου που πιάνει παγκοσμίως σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο κομμάτια. Αλλά η εξέλιξη υπάρχει και είναι αρκετά ορατή!

Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο φαίνεται έτοιμο. Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε για επίσημη παρουσίαση στο Σαλόνι της Γενεύης (7-17 Μαρτίου), οπότε η πρεμιέρα του μάλλον θα γίνει στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη. Αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την αποκάλυψή του σε ειδική εκδήλωση πριν από το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube