Μελλοντικό Peugeot 308: Πρώτα το υβριδικό, στη συνέχεια το ηλεκτρικό

Μελλοντικό Peugeot 308: Πρώτα το υβριδικό, στη συνέχεια το ηλεκτρικό

Ο επικεφαλής της Peugeot, Jean-Philippe Imparato, επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά του 308 θα διαθέτει στην γκάμα υβριδικό μοντέλο, με το 100% ηλεκτρικό να έπεται σε δεύτερο χρόνο.

Η τρέχουσα διαδικασία εξηλεκτρισμού της Peugeot είναι μόνο η αρχή μιας «περιπέτειας» που τελικά θα επηρεάσει ολόκληρο τον κατάλογο του Γάλλου κατασκευαστή. Αλλά αυτή που είναι πιθανόν η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο αναμενόμενη, είναι του νέου 308. Η αλλαγή γενιάς στο μικρό οικογενειακό χάτσμπακ του Sochaux θα είναι μια ευκαιρία για την Peugeot να περάσει σε μια πιο προηγμένη πλατφόρμα και ιδιαίτερα σε μια αρχιτεκτονική που θα υποστηρίζει την ενσωμάτωση μπαταριών.

Ο Jean-Philippe Imparato, επικεφαλής της φίρμας, επιβεβαίωσε στην Automotive News Europe ότι το επόμενο 308 θα φάει μια γερή δόση εξηλεκτρισμού. Αρχικά, θα ξεκινήσει με ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό παράλληλα με τις θερμικές εκδόσεις, το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη αν κοιτάξουμε τα πρόσφατα λανσαρίσματα της Peugeot. Για τον Jean-Philippe Imparato, το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) του 308 plug-in hybrid θα είναι ίδιο με αυτό του 308 ντίζελ με τα 180 άλογα. Επομένως, τα υβριδικά μοντέλα προσεγγίζουν σε σύνολο κόστους τα θερμικά, αλλά προσώρας, μόνο στις υψηλές εκδόσεις.

Peugeot 308

Το δεδομένο ότι η πλατφόρμα CPM του Groupe PSA είναι σπονδυλωτή κατά βούληση επικαλέστηκε ο Jean-Philippe Imparato στη συνέντευξη για να επιβεβαιώσει ότι ένα ηλεκτρικό 308 είναι επίσης στο πρόγραμμα. Αλλά το πότε θα το δούμε να λανσάρεται δεν έχει καμία σχέση με το λανσάρισμα της υπόλοιπης γκάμας του νέου 308.

Στο τέλος της ημέρας, η Peugeot θα έχει όλα τα σημαντικά μοντέλα της, τα 208, 2008, 3008 και 308, τουλάχιστον σε επαναφορτιζόμενα υβριδικά και σε κάποια, κατ’ επιλογή, αμιγώς ηλεκτρικά. Για το 3008, από την άλλη πλευρά, πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε την ανανέωσή του για να το δούμε σε 100% ηλεκτρικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube