Οι πρώτες δοκιμές της νέας Ford Mustang

Οι πρώτες δοκιμές της νέας Ford Mustang

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς της Ford Mustang η οποία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2023.

H γενιά της Mustang με την κωδική ονομασία S550 βρίσκεται στην γκάμα της Ford από το 2015. Μιας και πλησιάζουμε σχεδόν τα επτά χρόνια από τη κυκλοφορία της, είναι φυσικό ο αντικαταστάτης της να βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης.

Παρά το έντονο καμουφλάρισμα του πρωτότυπου εξέλιξης που εντοπίστηκε, είναι ξεκάθαρο ότι η νέα γενιά του θρυλικού pony car θα διατηρήσει τις σήμα κατατεθέν κουπέ αναλογίες του. Ήδη συγκριτικά με την S550, μπορούμε να διακρίνομε νέους προβολείς εμπρός και πίσω καθώς και μια ανανεωμένη γρίλια.

Ford Mustang

Κάτω από το καπό, έντονη είναι η φημολογία που θέλει την Ford να εξηλεκτρίζει για πρώτη φορά το θρυλικό μοντέλο της και να το διαθέτει αργότερα στον κύκλο ζωής του και σε υβριδική έκδοση. Όμως, από ότι φαίνεται, ο εξηλεκτρισμός δεν θα είναι η μόνη πρωτιά της νέας γενιάς. Εικάζεται ότι η S650 θα εξοπλιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της και με τετρακίνηση. 

Η νέα Mustang θα βασιστεί σε μια ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το σημερινό μοντέλο. Αρχικά, κάτω από το καπό της αναμένεται να συναντήσουμε τον γνωστό τετρακύλινδρο Ecoboost 2,3 lt και όπως αρμόζει στην παράδοση, τον θηριώδη 5λιτρο V8, με τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις να ακολουθούν.

Φαίνεται ότι η νέα γενιά του pony car, θα ξεφύγει από τα τετριμμένα και θα προσαρμοστεί στις νέες τάσεις της αγοράς προσφέροντας μια συνταγή αλλιώτικη από ότι μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες. 

Ford Mustang

Επιπλέον, φήμες θέλουν μια αμιγώς ηλεκτρική διθέσια Mustang να μπαίνει στην παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2028. Κάτι που σημαίνει πως η νέα γενιά του αμερικανικού μοντέλου ίσως να είναι η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ας μην ξεχνάμε ότι το όνομα Mustang κοσμεί πλέον και με μεγάλη επιτυχία ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά crossover της αγοράς, την Mach-E.

Τέλος, δεδομένου του έντονου καμουφλαρίσματος του πρωτοτύπου που έπεσε στα δίχτυα του φωτογραφικού φακού, η νέα Mustang φαίνεται να βρίσκεται σε πρώιμα στάδια εξέλιξης και όλα δείχνουν πως το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2023. 

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube