Οι δοκιμές ξεκίνησαν για τη νέα Mercedes-Benz EQA

Οι δοκιμές ξεκίνησαν για τη νέα Mercedes-Benz EQA

H Mercedes-Benz EQA θα μετατραπεί σε σεντάν για την επόμενη γενιά της, υιοθετώντας καινοτομίες από το πρωτότυπο Vision EQXX. Το ντεμπούτο στην αγορά έχει προγραμματιστεί για το 2024.

O Γερμανός κατασκευαστής θα αλλάξει ριζικά την Mercedes-Benz EQA μετατρέποντας την στην επόμενη γενιά της, σε σεντάν. Πρόσφατα μάλιστα, ένα πρωτότυπο εξέλιξης εντοπίστηκε για πρώτη φορά να δοκιμάζεται γύρω από το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη.

Η νέα EQA θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Mercedes-Benz κάτω από την νέα αμιγώς ηλεκτρική C-Class. Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MMA που θα υποστηρίζει ηλεκτρικά και συμβατικά μοντέλα και θα κάνει ντεμπούτο στην αγορά το 2024.

Mercedes-Benz EQA

Παράλληλα, για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία η νέα EQA θα υιοθετήσει πολλές καινοτομίες από το πρωτότυπο Mercedes-Benz Vision EQXX, το οποίο θυμίζουμε ότι έκανε νέο ρεκόρ αυτονομίας, διανύοντας απόσταση 1.202 km με μόλις μία φόρτιση.

Επιπλέον, η νέα EQA που αναμένεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2024, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα του κατασκευαστή που θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα MMA, θα χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα infotainment που εξελίσσεται από την ίδια την Mercedes-Benz και ονομάζεται MB.OS.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube