Σοβαρό ατύχημα του Richard Hammοnd με το ηλεκτρικό Rimac Concept One [video]

Σοβαρό ατύχημα του Richard Hammοnd με το ηλεκτρικό Rimac Concept One [video]

O δημοφιλής τηλεπαρουσιαστής του The Grand Tour βγήκε από το δρόμο και κατέστρεψε ολοσχερώς το ηλεκτρικό hypercar, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Hammond έκανε γύρισμα στην Ελβετία για τη σειρά The Grand Tour 2, οδηγώντας το ηλεκτρικό Rimac Concept One του ενός εκατομμυρίου σε δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία.

Ο 47χρονος τηλεοπτικός σταρ ανέβαινε τη διαδρομή του αγώνα ανάβασης Bergrennen Hemberg όταν έχασε τον έλεγχο του Rimac των 1.250 ίππων σε μια αριστερή στροφή. Όπως φαίνεται στο video που τράβηξε θεατής, ο Άγγλος έχασε τη γραμμή του στην προηγούμενη δεξιά στροφή και κλείστηκε πολύ στην είσοδο της αριστερής με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υποστρέψει. Προσπάθησε να το γυρίσει για να στρίψει, αλλά έφυγε με το πλάι από το δρόμο και κουτρουβάλησε την πλαγιά.

Μετά από πολλαπλές τούμπες, το Rimac κατέληξε ανάποδα, αλλά ευτυχώς ο Hammond κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο πριν αυτό πάρει φωτιά και καεί ολοσχερώς.

«Ο Richard είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε, βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες», λέει η ανακοίνωση της εκπομπής. «Έγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο του St. Gallen για ιατρικούς ελέγχους, που αποκάλυψαν ένα κάταγμα στο γόνατο». Και καταλήγει: «Τα αίτια του ατυχήματος είναι άγνωστα και ερευνώνται».

Ο συμπαρουσιαστής του Hammond, Jeremy Clarkson, έγραψε στο Twitter: «Ήταν το μεγαλύτερο ατύχημα που έχω δει και το πιο τρομακτικό, αλλά ευτυχώς ο Richard φαίνεται πως είναι εν πολλοίς ΟΚ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hammond γλιτώνει από του Χάρου τα δόντια, αφού –μεταξύ άλλων– είχε κι ένα διαβόητο ατύχημα στο τιμόνι ενός αεριωθούμενου αυτοκινήτου για ρεκόρ ταχύτητας, το 2006, και είχε παραμείνει σε κώμα για δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube