O Mark Webber οδηγεί και αναλύει την Porsche Mission E

O Mark Webber οδηγεί και αναλύει την Porsche Mission E

O Αυστραλός πρωταθλητής δοκιμάζει το ηλεκτρικό μοντέλο των 600 ίππων στην πίστα δοκιμών του Weissach.

Αναπόφευκτα, ο παλιός σταρ της Formula 1 συγκρίνει την ηλεκτρική Mission E με την αγωνιστική Porsche 919 Hybrid με την οποία συμμετέσχε στις 24 Ώρες του Le Mans το 2014, 2015 και 2016, κερδίζοντας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA.

Ο Webber, μετά τη δοκιμή της Mission E, δήλωσε ότι «κάποιες στιγμές του θύμισε πολύ την 919». Είπε ότι η ηλεκτρική Porsche θα «αλλάξει τα δεδομένα» και ότι προσφέρει «κρυφό συναίσθημα, κρυφές επιδόσεις».
  
Ο Webber επιβεβαίωσε μπροστά στην κάμερα δύο πληροφορίες για το πρωτότυπο δοκιμών του ηλεκτρικού 4θυρου σεντάν που θα τοποθετηθεί κάτω από την Panamera: Ότι έχει 600 άλογα και τετρακίνηση. Από την άλλη, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις ψεύτικες εξατμίσεις, το θόρυβο κύλισης μέσα στην καμπίνα και την πανοραμική ηλιοροφή στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Η Mission E,  που θα μπει σε παραγωγή μέσα στο 2019, στο κεντρικό εργοστάσιο της Porsche στη Στουτγάρδη, δεν είναι απλά ένας αντίπαλος των κορυφαίων Tesla Model S. Είναι και η αρχή ενός καινούργιου κεφαλαίου για την Porsche, η οποία έχει αποδείξει με την Panamera Turbo S E-Hybrid ότι ο εξηλεκτρισμός δεν σημαίνει απαραίτητα συμβιβασμούς στη δυναμική συμπεριφορά. Ο Webber αναπόφευκτα ένιωσε το επιπλέον βάρος, όμως δήλωσε εντυπωσιασμένος με το σύστημα διεύθυνσης, τη δύναμη, την ελκτική πρόσφυση και τα φρένα – αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι επίσημος πρεσβευτής της γερμανικής μάρκας. Παρατήρησε επίσης ότι η εικόνα που βλέπεις οδηγώντας τη Mission E θυμίζει την 918 Spyder.

H γκάμα της Mission E αναμένεται να περιλάβει ένα μοντέλο εισόδου με την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς. Φημολογείται επίσης ότι θα υπάρξουν 2πορτες εκδόσεις κουπέ και κάμπριο, ίσως και έκδοση «στέισον» Cross Turismo. To κορυφαίο μοντέλο των 600 ίππων θα κάνει το 0-100 km/h σε 3,5” και θα έχει αυτονομία 500 km μετά από πλήρη φόρτιση.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube