Ο David Beckham αποκαλύπτει τα VinFast στο Παρίσι

Ο David Beckham αποκαλύπτει τα VinFast στο Παρίσι

Ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου David Beckham, fashion icon της μόδας και της διαφήμισης, είναι ο πρεσβευτής της βιετναμέζικης VinFast στο παρισινό Σαλόνι.

Η VinFast είδε στο Παρίσι τη Ρόδο και έκανε το πήδημα, κάνοντας ένα ηχηρότατο ντεμπούτο με δύο «λανσαρίσματα». Ο Βιετναμέζος κατασκευαστής παρουσίασε λοιπόν δύο πρωτότυπα που βρίσκονται πολύ κοντά στα μοντέλα παραγωγής: Το LUX SA 2.0 που είναι SUV και το LUX A 2.0 που είναι μια μπερλίνα. Τα δημιουργήματα μιας εταιρείας που ξεφύτρωσε από το πουθενά, βασιζόμενη όμως σε επενδύσεις ύψους τριών δισ. ευρώ.

Η VinFast, που τη διαχειρίζεται μια ομάδα μηχανολόγων και στελεχών από διάφορα μεγάλα γκρουπ επιχειρήσεων (ειδικότερα από την General Motors), δίνει το παρών στο Παρίσι, προσβλέποντας αλλού: Η φίρμα στοχεύει προς το παρόν στη Νοτιοανατολική Ασία και στην Αυστραλία. Εξάλλου, ο αντιπρόεδρός της, ο Roy Flecknell, είναι Αυστραλός.

LUX SA 2.0
Παρότι σχεδιαστικά το SUV της VinFast δείχνει ιδιαίτερα δουλεμένο, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την BMW Χ1, ειδικά από τα πλάι και πίσω.


Αλλά τι κρύβεται κάτω από αυτά τα δύο αμάξια; Η απάντηση έχει τρία γράμματα: Η BMW. Η VinFast χρησιμοποίησε τη Magna Steyr για τη βιομηχανική εξέλιξη στην Ευρώπη και τα αυτοκίνητα βασίζονται σε παλιές πλατφόρμες BMW, μαζί με τους κινητήρες. Το σχέδιο, εν τω μεταξύ, είναι ιταλικό και μάλιστα του οίκου Pininfarina.

LUX A 2.0
Με τη μισή γκάμα να αφορά μια κλασική μπερλίνα τριών όγκων, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της VinFast να δραστηριοποιηθεί έντονα και πρωτίστως σε αναδυόμενες αγορές, αλλά και σε προηγμένες όπου τα σεντάν καλά κρατούν.


Μιλώντας για τον κινητήρα, το LUX SA 2.0 φοράει το ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο με 231 PS. Το ίδιο μοτέρ φοράει και το LUX A 2.0, αλλά σε δύο εκδόσεις ισχύος: 176 και 231 PS.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν (και πότε) η VinFast θα έρθει κατά τη Γηραιά Ήπειρο. Αλλά σαφώς δεν θα είναι κοντά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube