Ο χώρος κινητήρα του νέου Mazda MX-5

Ο χώρος κινητήρα του νέου Mazda MX-5

Αυτές είναι οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του χώρου κινητήρα του νέου MX-5.

Η τέταρτη γενιά του νέου Mazda MX-5 παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, αλλά οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας δεν ανέφεραν γκάμα κινητήρων και τεχνικά χαρακτηριστικά. Ούτε καν φωτογραφία με τον χώρο του κινητήρα δεν έδωσαν στην δημοσιότητα.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι κινητήρες είναι άμεσου ψεκασμού SKYACTIV-G και ότι είναι τοποθετημένοι κατά τον διαμήκη άξονα και πίσω από τον νοητό άξονα των εμπρός τροχών. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον αμερικάνικο τύπο, καθώς ο κινητήρας βρίσκεται όσο πιο πίσω γίνεται και μπροστά του βρίσκονται η μπαταρία και το φιλτροκούτι.

Ο κινητήρας που βλέπουμε είναι κατά πάσα πιθανότητα ο 2.0 SKYACTIV-G, που σύμφωνα με πληροφορίες των άγγλων συναδέλφων μας θα αποδίδει κοντά στους 180 ίππους. Η άλλη επιλογή στην γκάμα κινητήρων του νέου Mazda MX-5, θα είναι ένας 1.5 της ίδιας οικογένειας κινητήρων με απόδοση κοντά στους 140 ίππους.

Τέλος, αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες και μας χαροποιεί είναι η απουσία πλαστικού πάνω από το καπάκι του κινητήρα, πράγμα όμως που δεν ξέρουμε εάν θα συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα παραγωγής.

[Πηγή: Autoweek]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube