Ντεμπούτο στην Ινδία για το ηλεκτρικό Citroën C3

Ντεμπούτο στην Ινδία για το ηλεκτρικό Citroën C3

Η Citroën παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του C3 που διατίθεται στις αγορές της Νότιας Αμερικής και της Ινδίας, με ισχύ 57 PS και 320 km αυτονομίας.

Citroen ë-C3

Ότι η επόμενη γενιά του Citroën C3 θα μπαίνει στην πρίζα δεν είναι απλά αναμενόμενο, αλλά και επιβεβαιωμένο από την γαλλική φίρμα. Ωστόσο, η πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό C3 δεν μας έρχεται από την Ευρώπη, αλλά από το συνονόματο αδελφάκι του που πωλείται στις αγορές της Νότιας Αμερικής και της Ινδίας, το οποίο και απέκτησε πρώτο αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Citroen ë-C3

Το Citroën C3, που φέρει την κωδική ονομασία CC21, έχει μήκος 3.981 mm, πλάτος, 1.733 mm, ύψος 1.586 mm και βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου Stellantis. Η Citroën αποκάλυψε την ηλεκτρική εκδοχή του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία.

Η έκδοση ονομάζεται ë-C3 και κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα απόδοσης 57 PS και 143 Nm ροπής. Mπορεί να επιταχύνει από στάση στα 60 km/h σε 6,8" και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα μόλις 107 km/h.

Citroen ë-C3

Ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 29,2 kWh που του χαρίζει σύμφωνα με το εργοστάσιο, 320 km αυτονομίας. Η τελευταία μπορεί να φορτιστεί από το 10% στο 80% σε οικιακή πρίζα σε 10,5 ώρες και σε ρεύμα DC σε 57'.

Το νέο Citroen ë-C3 θα κατασκευάζεται στην Ινδία και οι παραδόσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στην τοπική αγορά τον Φεβρουάριο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube