Το επόμενο Citroën C3 θα μπαίνει στην πρίζα

Το επόμενο Citroën C3 θα μπαίνει στην πρίζα

Η νέα γενιά του Citroën C3 θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2023, με στιλιστικές επιρροές από το Ami και το Oli.

Citroën C3

O επικεφαλής επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Citroën, Laurent Barria, επιβεβαίωσε ότι η μάρκα ήδη εξελίσσει το επόμενο Citroën C3 που θα λανσαριστεί στην αγορά με σκοπό να αποτελέσει ένα προσιτό εισιτήριο για την ηλεκτροκίνηση, με στιλιστικές επιρροές από τα Ami και Oli.

Το νέο C3 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα φοράει το νέο λογότυπο της μάρκας που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες. 

Μιλώντας για τη νέα γενιά του C3, ο αρχισχεδιαστής του Γάλλου κατασκευαστή, Pierre Leclercq δήλωσε ότι «το Ami και το Oli πρέπει να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τα μελλοντικά μας μοντέλα τόσο επίπεδο σχεδίασης και βιωσιμότητας όσο και τιμής». 

Citroën C3

To νέο C3 θα βασίζεται όπως άλλωστε και τα ηλεκτρικά Peugeot e-208 και Opel Corsa-e στην πλατφόρμα CMP του ομίλου Stellantis, υιοθετώντας παράλληλα το σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας από τα δύο μοντέλα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το e-208 απέκτησε νέα πιο αποδοτική μπαταρία 51 kWh και ισχυρότερο μοτέρ 156 PS, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του στα 400 km.

H τέταρτη γενιά του Citroën C3 αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες και να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στο 2023.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube