node/31339

Nissan Navara OFF-ROADER AT32: πιο σκληροτράχηλο δεν γίνεται [video]

To Navara «αγριεύει» για να καθαρίσει από πλαστικά τις πιο απομακρυσμένες παραλίες του πλανήτη.

Η έκδοση OFF-ROADER AT32 δημιουργεί το πιο ικανό Navara που κατασκευάστηκε ποτέ. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η ρυθμιζόμενη ανάρτηση που αυξάνει το ωφέλιμο ύψος κατά 20 mm, η πλήρης προστασία του πατώματος και τα μεγαλύτερα και «τακουνάτα» ελαστικά. Για την απόλυτη απόδοση στις εκτός δρόμου περιηγήσεις, στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται μια εισαγωγή τύπου snorkel για μεγαλύτερο ύψος υδάτινου κωλύματος, καθώς και κλείδωμα του εμπρός διαφορικού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η Nissan θέλησε να επικοινωνήσει το λανσάρισμα του Navara OFF-ROADER AT32 με ένα βίντεο, όπου το ειδικά εξελιγμένο μοντέλο προάγει τον εθελοντισμό μια κοινότητας ανθρώπων που αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν την ρύπανση από πλαστικά σε μια παραλία.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο βλέπουμε έναν πατέρα με την κόρη του, πλαισιωμένους από μια ομάδα εθελοντών, να αναλαμβάνουν μια άκρως προκλητική αποστολή καθαρισμού μιας παραλίας από πλαστικά, προσεγγίζοντας βραχώδες έδαφος και απομακρύνοντας αντικείμενα, όπως πλαστικά δίχτυα, που είναι θαμμένα στην άμμο ή επιπλέουν στην ακτή.

Nissan Navara OFF-ROADER AT32 1

Με το βίντεο αυτό, η Nissan καλεί ομάδες κοινοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη να βρουν απομακρυσμένες και δύσκολες παραλίες ή άλλες τοποθεσίες, όπου το Navara θα μπορούσε να τους βοηθήσει για να τις καθαρίσουν από τα πλαστικά απόβλητα.

Το Navara OFF-ROADER AT32 έχει σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, μια Ισλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων 4WD για αποστολές στα πιο δύσβατα εδάφη του κόσμου. Το AT αντιπροσωπεύει το Arctic Trucks και το 32 αντιπροσωπεύει τη διάμετρο (σε ίντσες) των εκτός δρόμου ελαστικών του οχήματος.

Οπτικά, η πιο σημαντική αναβάθμιση είναι η ανάρτηση του Navara που προσφέρει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, φτάνοντας πλέον τα 243 mm από τα 223 mm του στάνταρ Navara. Η γωνία προσέγγισης έχει φτάσει τις 35° (από 30,4°), ενώ η γωνία διαφυγής είναι πλέον στις 24° (από 22,2°).

Nissan Navara OFF-ROADER AT32 2

Άλλες εμφανείς βελτιώσεις περιλαμβάνουν μεγάλα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών. Κρυμμένες από κοινή θέα, βρίσκονται οι ποδιές κάτω από το αυτοκίνητο που προστατεύουν τον κινητήρα, το σύστημα μετάδοσης, καθώς και το ντεπόζιτο καυσίμου.

Οι ζάντες των 17” έχουν σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, ενώ τα ελαστικά έχουν επιλεγεί ειδικά για να βελτιώσουν την πρόσφυση εκτός δρόμου. Η τόσο μεγάλη διάμετρος των ελαστικών επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την πίεση σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον πρόσφυση, όπως για παράδειγμα σε μαλακή άμμο ή χιόνι. Με 20mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και με τα μεγαλύτερα ελαστικά, το συνολικό ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί κατά 40mm.

Το snorkel είναι τοποθετημένο στην κολόνα Α του οχήματος, επιτρέποντας στο όχημα να βυθιστεί σε βάθος 800 mm – 200 mm περισσότερο σε σχέση με το στάνταρ Navara. Παράλληλα προστατεύει τον κινητήρα από σκόνη και νερό. Το κλείδωμα του εμπρός διαφορικού, λειτουργεί παράλληλα με το κλείδωμα του πίσω διαφορικού του Navara, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε κάθε τύπο επιφάνειας.

Nissan Navara OFF-ROADER AT32 3

Τα παραπάνω νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης OFF-ROADER AT32 , έρχονται να συμπληρώσουν την ενσωματωμένη “σουίτα” προηγμένων τεχνολογιών του υπάρχοντος Navara. Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται το Hill Start Assist, το Hill Descent Control, το Intelligent Emergency Braking, καθώς και το Intelligent Around View.

Όπως συμβαίνει με κάθε ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Nissan, το Navara OFF-ROADER AT32 συνοδεύεται από  πενταετή εγγύηση ή εγγύηση 160.000 χλμ, με επιπλέον εγγύηση πέντε ετών της Arctic Trucks για τα νέα εξαρτήματα.

Ο Ken Ramirez, αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Nissan Europe δήλωσε: «Το Nissan Navara OFF-ROADER AT32 είναι το πιο ικανό Navara που έχουμε πουλήσει ποτέ. Ο συνδυασμός των βελτιωμένων off-road δυνατοτήτων του και των αναβαθμισμένων εξωτερικών χαρακτηριστικών του, θα προσελκύσει ένα νέο κοινό ιδιαίτερων απαιτήσεων, τόσο για επαγγελματική χρήση όσο και για αναψυχή.»

[Πηγή: Nissan]