Nissan: Το Leaf θα συνεχίσει την πορεία του ως crossover!

Nissan: Το Leaf θα συνεχίσει την πορεία του ως crossover!

Η 3η γενιά του ηλεκτρικού Leaf θα είναι ένα crossover μοντέλο με στοιχεία από το Nissan Ariya.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Guillaume Cartier, στον βρετανικό Τύπο, το επόμενο Nissan Leaf δεν θα είναι ένα χάτσμπακ μοντέλο. Ο αντικαταστάτης του δημοφιλούς ηλεκτρικού της θα είναι ένα εντελώς νέο crossover μοντέλο με επιρροές από το SUV Ariya. Οι φωτογραφίες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του, ενώ ήδη το πλάνο διαδοχής του Leaf είναι υπό εξέλιξη.

Nissan Leaf

Αρχικά η μάρκα θα επενδύσει περίπου €1,18 δις για την μονάδα της στο Sunderland της Μ. Βρετανίας, εκεί όπου θα παραχθεί τόσο το Leaf από το 2025 όσο και ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ παράγει ήδη το Juke  αλλά και το Qashqai. To σημαντικότερο στοιχείο αυτής της επένδυσης ωστόσο αφορά στο γεγονός πως οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα προορίζονται για τα αυτοκίνητα της μονάδας αυτής, θα κατασκευάζονται σε κοντινή μονάδα, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής τους.

Όσον αφορά συγκεκριμένα για την τρίτη γενιά του δημοφιλούς Leaf, εκτός από τις φήμες και τις φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν πως θα είναι crossover, θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών μοντέλων της συμμαχίας Nissan-Renault με την ονομασία CMF-EV που θα χρησιμοποιούν τόσο το νέο Ariya -από το οποίο έχει εμπνευστεί σχεδιαστικά ιδιαίτερα στο εμπρόσθιο μέρος-, όσο και μοντέλα της Renault όπως το Megane E-Tech.

Nissan Ariya

Τελειώνοντας, τα παραπάνω δεδομένα στηρίζονται πάνω στο πλάνο της Nissan που θέλει έως το 2023 το 75% των μοντέλων της να είναι εξηλεκτρισμένα, όπως και στο να έχει διακόψει την παραγωγή χάτσμπακ μοντέλων έως τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε. Εκτός ίσως από τα μικρά μοντέλα πόλης όπως το νέο Micra.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube