Nissan Leaf e+ 62kWh: Ήδη 3.000 παραγγελίες στην Ευρώπη

Nissan Leaf e+ 62kWh: Ήδη 3.000 παραγγελίες στην Ευρώπη

Αποκαλύφθηκε στην αρχή του έτους και ήδη το νέο Leaf των 62kWh ξεπέρασε το φράγμα των 3.000 παραγγελιών στη Γηραιά Ήπειρο.

Παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, το Leaf της Nissan παραμένει άκρως επιτυχημένο. Ένα μήνα ύστερα από την αποκάλυψη της νέας έκδοσης των 62kWh και το εμπορικό λανσάρισμα μιας πρώτης ειδικής έκδοσης - Nissan Leaf e+ 3.ZERO- ο Ιάπωνας κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι έχει ξεπεράσει το φράγμα των 3.000 παραγγελιών, με τις μισές σχεδόν από αυτές στη νορβηγική αγορά. Το ένα τρίτο μάλιστα της ειδικής σειράς που περιορίστηκε σε 5.000 κομμάτια πουλήθηκε σε μόλις ένα μήνα.

Νέος κινητήρας και νέα μπαταρία
Εκτός από τη νέα μπαταρία των 62 kWh που του δίνει αυτονομία μέχρι και 385 km, το Leaf e+ διαθέτει νέο κινητήρα 160 kW (218 PS) που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις, τόσο στις ρεπρίζ όσο και στις επιταχύνσεις από στάση.
Nissan Leaf e+ battery

Προερχόμενη από το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Techna, η σπέσιαλ έκδοση 3.Zero διατίθεται στην Ευρώπη σε μια μέση τιμή 40 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβανομένης της επιδότησης που διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα, γι’ αυτό και λέμε «μέση τιμή». Σύντομα, η γκάμα για το 62άρι Leaf θα συμπληρωθεί με άλλες εκδόσεις -φθηνότερες- βάσει των τυπικών επιπέδων εξοπλισμού της Nissan, που για την Ελλάδα είναι τα Acenta, N-Conecta Plus και Techna Plus. Η ελληνική αντιπροσωπεία μας πληροφόρησε ότι προσώρας δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε η τιμή ούτε ο χρόνος άφιξης του Leaf e+. Οπότε και θεωρούμε μάλλον απίθανο κάποιο κομμάτι από την ειδική έκδοση λανσαρίσματος 3.Zero να καταλήξει στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Nissan Leaf ΙΙ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube