Νιώσε σαν τον Bruce McLaren οδηγώντας αυτή την Elva

Νιώσε σαν τον Bruce McLaren οδηγώντας αυτή την Elva

Το ελαφρύτερο μοντέλο παραγωγής της McLaren απέκτησε μια νοσταλγική απόχρωση εμπνευσμένη από τους αγώνες.

Η McLaren παρουσίασε μια πολύ ιδιαίτερη φορεσιά για την Elva με το όνομα M6A Theme, η οποία δημιουργήθηκε από το τμήμα McLaren Special Operations (MSO) για να τιμήσει ένα ιστορικό αγωνιστικό μοντέλο από το ένδοξο παρελθόν της φίρμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: McLaren Elva: Το απόλυτο roadster

Η αγωνιστική M6A Can-Am με την οποία ο Bruce McLaren κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο πρωτάθλημα Can-Am το 1967, ήταν σημαντική για έναν ακόμη λόγο, καθώς αυτό μοντέλο εγκαινίασε την πορτοκαλί απόχρωση που που μέσα στα επόμενα χρόνια συνδέθηκε άρρηκτα με το όνομα McLaren.

Η σύγχρονη μετενσάρκωση της αγωνιστικής πορτοκαλί φορεσιάς ταιριάζει γάντι στο γεμάτο καμπύλες αμάξωμα της Elva, και συνδυάζεται με τον αριθμό 4, ρίγες σε μεταλλική απόχρωση και την υπογραφή του Bruce McLaren στο προφίλ. Η εξωτερική απόχρωση περνά και στην ανοιχτή καμπίνα όπου βρίσκουμε λευκές επενδύσεις στα καθίσματα και μαύρο δέρμα στο ταμπλό. 

McLaren Elva

Να θυμίσουμε πως η Elva που ανήκει στη γκάμα Ultimate Series, είναι το ελαφρύτερο μοντέλο παραγωγής της McLaren με monocoque σασί και αμάξωμα από ανθρακονήματα, και απουσία παρμπρίζ (ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό). Ο κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων αποδίδει 815 PS επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 3". 

Το υπεραυτοκίνητο θα παραχθεί σε περιορισμένη παραγωγή 399 μονάδων με τιμή που θα ξεκινά από τα £1.425.000 (€1.553.186). Εκτός από την πορτοκαλί φορεσιά M6A Theme, το τμήμα MSO αναμένεται να παρουσιάσει και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους τυχερούς ιδιοκτήτες που θα ήθελαν κάτι νοσταλγικό για τη δική τους Elva.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube