Νέο υπεραυτοκίνητο από την Aston Martin

Νέο υπεραυτοκίνητο από την Aston Martin

Το κεντρομήχανο Project 003 αναμένεται στα τέλη του 2021 σε περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων

Με μια teaser φωτογραφία του πίσω μέρους, η Aston Martin επιβεβαίωσε το νέο της κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο, με κωδική ονομασία Project 003 το οποίο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων ξεκινώντας από τα τέλη του 2021.

Το τρίτο κατά σειρά υπεραυτοκίνητο με τα σήματα της Aston Martin μετά τις Valkyrie (001) και Valkyrie AMR Pro (002), δεν προορίζεται ως άμεσος αντικαταστάτης τους, αλλά έχει στόχο να επεκτείνει τη γκάμα της βρετανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την Aston Martin, το Project 003 θα βασίζεται σε μια ελαφριά δομή και θα εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Εμπνευσμένα από τη ναυαρχίδα Valkyrie, τα συστήματα ενεργής αεροδυναμικής θα παράγουν υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης ενώ η ενεργή ανάρτηση θα συνδυάζει ακρίβεια και δυναμική οδηγική συμπεριφορά σε δρόμο και πίστα. Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις που θα προσφέρει, το Project 003 θα είναι και πρακτικό, αφού θα έχει και χώρο αποσκευών.

Ο Andy Palmer, πρόεδρος και CEO της Aston Martin Lagonda, δήλωσε: "Ο στόχος της Aston Martin Valkyrie ήταν να αποτελέσει ένα μοναδικό project, όμως ήταν επίσης κρίσιμο για εμάς να αφήσει μια κληρονομιά: έναν απόγονο που θα θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία του στον χώρο των hypercar, δημιουργώντας μια γενεαλογία ειδικών οχημάτων περιορισμένης παραγωγής που θα συνυπάρχουν με τα μοντέλα μαζικής παραγωγής της Aston Martin. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος να ανακοινώσω πως αυτό το όχημα είναι το Project 003, το επόμενό μας βήμα σε μια δυναμική και απαιτητική αρένα".

Το Project 003 το οποίο στην πορεία θα αποκτήσει και κανονικό όνομα, αναμένεται στην αγορά προς τα τέλη του 2021, σε δεξιοτίμονες και αριστεροτίμονες εκδόσεις με περιορισμένη παραγωγή 500 μονάδων coupe.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube