Νέο VW Touareg: Η τεχνολογία του [videos]

Νέο VW Touareg: Η τεχνολογία του [videos]

Η VW εξηγεί στην πράξη το σύστημα τετραδιεύθυνσης και τη νυχτερινή όραση του νέου της μεγάλου SUV.

Το νέο Touareg είναι ένα σημαντικό μοντέλο για τη Volkswagen, καθώς αποτελεί μεταξύ άλλων και βιτρίνα της τεχνολογίας της, την οποία επιθυμεί διακαώς να προβάλει.

Πήραμε ήδη μια γεύση από το σύστημα Night Vision (νυχτερινής όρασης) του νέου μεγάλου SUV της, και τώρα θέλει να μας δείξει το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης (AWS) που αποτελεί κι αυτό πρωτιά για τη Volkswagen.

Bέβαια, το σύστημα AWS ήδη υπάρχει στα πολυτελέστερα εξαδέλφια του Touareg, το Audi Q7 και την Porsche Cayenne, μοντέλα με τα οποία μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα. Η VW διαθέτει την τετραδιεύθυνση ως μέρος ενός τεχνολογικού πακέτου, που περιλαμβάνει επίσης την ενεργή αερανάρτηση με ηλεκτρονικό έλεγχο των αμορτισέρ.

Πώς δουλεύει το AWS; Σε ταχύτητες έως 37 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς, οπότε αν π.χ. στρίψεις το τιμόνι αριστερά, οι πίσω τροχοί θα στρίψουν αυτόματα δεξιά σε γωνία έως και 5 μοιρών. Αυτό αυξάνει την ευελιξία του αυτοκινήτου, βοηθώντας την κίνηση στην πόλη, το χειρισμό ρυμουλκούμενου και το παρκάρισμα, καθώς ο κύκλος στροφής μειώνεται από τα 12,19 στα 11,9 m.

Πάνω από τα 37 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός, αυξάνοντας τη σταθερότητα, ειδικά στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, όπως π.χ. κατά την αποφυγή εμποδίου.

Τα συστήματα AWS και Night Vision είναι δύο μόνο από τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας του νέου Touareg, που έχει επίσης προβολείς LED matrix, ένδειξη Head-Up Display κατευθείαν στο παρμπρίζ, ψηφιακό Innovision Cockpit κι ένα ηλεκτρονικό βοήθημα ημιαυτόματης οδήγησης που το διατηρεί στη λωρίδα του και στη σωστή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, σε ταχύτητες μέχρι τα 60 km/h. 

H αναβάθμιση του Touareg κινδυνεύει να κανιβαλίσει τις πωλήσεις του Audi Q7, αλλά αυτό είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα για τον όμιλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi SQ7 TDI των 435 PS και 91,7 kgm!

Δείτε στο video που ακολουθεί τον θρυλικό Hans-Joachim Stuck να οδηγεί το νέο Touareg και να εκτιμά το AWS, καθώς και άλλους «σελέμπριτις» στο τιμόνι του νέου μεγάλου SUV κατά την παρουσίασή του στις αυστριακές Άλπεις.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube