Νέο Volvo S60, λανσάρισμα στις 20 Ιουνίου [video]

Νέο Volvo S60, λανσάρισμα στις 20 Ιουνίου [video]

Η ολοκαίνουργια μεσαία μπερλίνα της Volvo θα αποκαλυφθεί στις 20 Ιουνίου, με πλήρη γκάμα που θα περιλαμβάνει και σπορ έκδοση Polestar.

Η Volvo επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αποκαλύψει την ολοκαίνουργια μπερλίνα S60 στις 20 Ιουνίου, δημοσιεύοντας ένα γρήγορο teaser-video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το σποτάκι, το οποίο υπονοεί επίσης μια πιο σπορ παραλλαγή Polestar, εμφανίστηκε στο Facebook και στο Twitter με τις λέξεις: «Όλα είναι στις λεπτομέρειες. Γνωρίστε το Polestar Engineered # newS60 στις 20.06.18».

Σε άλλο ποστ, η Volvo επιβεβαιώνει ότι η έκδοση Polestar θα μπορούσε να είναι εξηλεκτρισμένη: «Η Volvo Cars παρουσιάζει τη νέα αναβαθμισμένη έκδοση επιδόσεων #electrification που ονομάζεται Polestar Engineered. Διατίθεται με το # newS60 που θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Volvo V60 D4

Η αποκάλυψη του S60 έρχεται μόλις λίγους μήνες ύστερα από την παρουσίαση του πιο πρακτικού στέισον V60 στη Σουηδία. Ο ανταγωνιστής των Mercedes-Benz C-Class, BMW 3 Series και Audi A4 θα λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές του επόμενου έτους, με μια ευρεία γκάμα βενζινοκινητήρων και υβριδικών κινητήρων, ενώ δεν θα υπάρχει έκδοση ντίζελ.



Ελάχιστα περισσότερα από τα παραπάνω έχουν επιβεβαιωθεί, αν και μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι θα είναι μικρότερο και χαμηλό από την μπερλίνα S90. Θα δούμε πιθανώς μια προσαρμογή των διαιρούμενων πίσω φαναριών σχήματος «C» του S90, ενώ το εσωτερικό και το ταμπλό αναμένεται να μεταφερθούν αυτούσια από το στέισον V60. Αυτό σημαίνει μεγάλη, όρθια οθόνη αφής σε πορτρέτο και πλήρως ψηφιακά όργανα.

Όπως είχαμε γράψει τον Μάιο, η Volvo πρόκειται να θέσει εκτός μάχης τα μοτέρ ντίζελ στο νέο S60. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής φίρμας που θα ξεκινήσει μόνο με εκδόσεις βενζίνη και υβριδικές. Η γκάμα αναμένουμε να ξεκινήσει το αυτοκίνητο με τα βενζινοκίνητα Τ5 και T6, καθώς και ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό T8. Η έκδοση Polestar θα χρησιμοποιήσει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα T8 με ισχύ πάνω από τα 400 άλογα. Λόγω της φτωχής γκάμας –ελλείψει ντίζελ- φημολογείται ότι πολύ πιθανόν να δούμε το S60 και στις εκδόσεις Τ3 και Τ4.

Με δεδομένη την τιμή που έχουμε για το V60 T6 που κοστίζει στην Ελλάδα 54 χιλιάρικα, το προσθιοκίνητο T5 θα πέφτει κάτω από τα 50, οπότε υπολογίσουμε ένα S60 T5 από τις €45.000.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube