Χωρίς ντίζελ το νέο Volvo S60

Χωρίς ντίζελ το νέο Volvo S60

Πρωταρχικός στόχος για την εταιρεία η  μετάβαση στην πλήρη ηλεκτροκίνηση.

O πρόεδρος της Volvo, Håkan Samuelsson, είναι κάτι περισσότερο από σαφής: Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό, είπε, και ξεκινάμε από να μην εξελίσσουμε πλέον τους πετρελαιοκινητήρες, αρχής γενομένης από το καινούργιο S60. Σταδιακά, συμπλήρωσε, θα καταργήσουμε  τα αυτοκίνητα μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το επόμενο βήμα θα είναι οι υβριδικές εκδόσεις βενζίνης, αλλά αυτό θα είναι το μεταβατικό στάδιο προς τον τελικό στόχο που δεν είναι άλλος από την πλήρη ηλεκτροκίνηση.

Το S60, το οποίο θα βασίζεται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα SPA της εταιρείας στην οποία πατάνε και τα V60, S90, V90 και XC90, θα εφοδιάζεται  με μια σειρά 4κύλινδρων βενζινοκινητήρων Drive-E και μια έκδοση plug-in hybrid. Η Volvo αφήνει να διαρρεύσει πως μια ακόμη πιο ήπια υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου θα κυκλοφορήσει το 2019.

s

Πίσω από την απόφαση αυτή της Volvo για το S60, αναλυτές βλέπουν την πρόθεση της εταιρείας να μπει ακόμη πιο δυναμικά στην αγορά των ΗΠΑ και για το λόγο αυτό θέλει να αποστασιοποιηθεί από οτιδήποτε θυμίζει ντίζελ και dieselgate.

Σύμφωνα με τον Samuelsson πάντως, η απόφαση έχει να κάνει περισσότερο με το κόστος εξέλιξης κινητήρων ντίζελ που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες αυστηρότερες νόρμες εκπομπής ρύπων.

Ο CEO της Volvo τόνισε πως όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, το μόνο ίσως πλεονέκτημα των κινητήρων ντίζελ είναι η χαμηλή κατανάλωση, όμως αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και με τα υβριδικά συστήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube