Το νέο Volkswagen Touareg χωρίς καμουφλάζ

Το νέο Volkswagen Touareg χωρίς καμουφλάζ

Το νέο Volkswagen Touareg εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης στη Γερμανία, πέντε μήνες πριν την επίσημη έναρξη της παραγωγής του, τον Νοέμβριο.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σχεδόν «γυμνό», χωρίς καμουφλάζ, εκτός από ένα πολύ ελαφρύ σε μερικές λεπτομέρειες.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η νέα γενιά του μεγάλου SUV της Volkswagen έχει σημαντικές σχεδιαστικές επιρροές από το μικρότερο Tiguan
Τα φωτιστικά σώματα του Touareg είναι πιο λεπτά και γωνιώδη από πριν. Την ίδια σχεδίαση φαίνεται ότι ακολουθούν και τα πίσω, τα οποία προς το παρόν είναι καλυμμένα από ψεύτικα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Volkswagen Tiguan 1.6 TDI BMT


Σε προηγούμενες θεάσεις φάνηκε ότι το εσωτερικό της νέας γενιάς θα είναι σαφώς πιο premium από της προηγούμενης, με υλικά ανώτερης ποιότητας και μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να αντεπεξέλθει στον πολύ έντονο ανταγωνισμό με την επερχόμενη BMW X5 και το Volvo XC90.

Ανάμεσα στις κινητήριες μονάδες του νέου Touareg θα περιλαμβάνεται και μια plug-in υβριδική, η οποία μάλλον είναι μια βελτιωμένη έκδοση του υβριδικού συστήματος που είχαμε δει στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο. Σε εκείνη την εκδοχή απέδιδε 386 PS και 71,5 kgm ροπής και είχε ηλεκτρική αυτονομία που μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 80 km. Στο πιο οικονομικό πρόγραμμα εκείνο το πρωτότυπο έχει μέση κατανάλωση στα 3 lt/100km.

Κάτω από την υβριδική έκδοση θα υπάρχουν προφανώς και πιο συμβατικοί 4κύλινδροι τούρμπο κινητήρες, βενζίνης και πετρελαίου. Όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητες.

Δεν έχει ακόμα δοθεί επίσημη ημερομηνία έκδοσης αλλά όλες οι πληροφορίες θέλουν το νέο Touareg να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στον επόμενο Νοέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2018
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube